Una dintre cele mai cunoscute banci din tara noastra vrea sa vanda subsidiarele din Romania

“Obiectivul nostru principal este de a reduce expunerea la activele bancare elene care nu sunt de baza si la subsidiarele bancare internationale din Romania, Bulgaria si Serbia. Daca vom implementa asta fara sa fie afectat capitalul, efectul asupra bilantului va fi pozitiv”, a spus Christos Megalou.
Piraeus a vandut deja credite neperformante in valoare de o jumatate de miliard de euro in Romania, Bulgaria si Serbia, in ultimele 18 luni. Banca a strans, de asemenea, 3 miliarde de euro dupa vanzarea a 29 de proprietati in cadrul unei licitatii online.
Noua conducere a infiintat deja o unitate separata care se va ocupa de vanzarea de active nedorite.
Piraeus Bank trebuie sa scape de credite neperformante in valoare de 4 miliarde de euro pana la finalul anului, conform planului de restructurare stabilit cu Banca Centrala Europeana. Piraeus trebuie sa reduca creditele neperformante – cele care trec de limita de 90 de zile – la 19,1 miliarde de euro pana la finalul anului, de la 23 de miliarde de euro, suma inregistrata la finalul lunii martie, a spus Megalou. Intelegerea cu Mecanismul unic de supervizare include angajamentul de a reduce expunerea neperformanta cu doua miliarde de euro, la 31,3 miliarde de euro, pana la finalul anului. Acest lucru include si credite aflate in restructurare care ar putea deveni neperformante.
“Este o decizie a managementului de a accelera implementarea planului de restructurare pentru a returna banii veniti din ajutorul de stat cat de curand posibil”, a spus Megalou.
Piraeus a primit finantare guvernamentala in valoare de 2,72 miliarde de euro din noiembrie 2015.
Christos Megalou este al treilea director din ultimii doi ani, dupa ce predecesorii sai au demisionat, dupa o disputa cu Paulson&Co. Inc., unul dintre principalii actionari a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *