Unde poti practica skateboardingul

Daca esti un pasionat al acestui sport si nu stii unde ai putea sa iti exersezi abilitatile, iata cateva idei bune de luat in calcul in articolul de mai jos.

Cu siguranta practicantii profesionisti de skateboarding au deja propriile locuri in care se antreneaza, insa pentru cei amatori, care nu cunosc foarte bine aceasta lume, poate fi destul de greu sa identifice zonele prielnice pentru a se plimba sau antrena cu un skateboard.

Asadar, daca faci parte din ultima categorie descrisa anterior, iata cateva solutii la care poti apela atunci cand nu stii incotro sa mergi.

1. Parcuri exterioare special amenajate

In unele orase mai mari autoritatile locale sau diferite organizatii au infiintat parcuri special amenajate pentru iubitorii de mers pe role, skateboard, trotineta, bicicleta, etc. Acestea sunt amenajate cu diverse rampe si trasee, astfel incat te poti antrena cu succes chiar si pentru o competitie. In plus, dotarile din parc sunt construite de asa natura astfel incat sa fii in siguranta in cazul unei accidentari, sa nu te ranesti foarte tare.

2. Parcuri interioare

Similare cu cele exterioare, insa si mai bine echipate la capitolul siguranta. In plus, pot fi folosite cu succes in zilele ploioase sau iarna, atunci cand frigul si zapada iti fac imposibil antrenamentul in aer liber.

Aceste parcuri interioare sunt destul de rare la noi in tara, insa cu o minima documentare pe internet vei gasi cu siguranta unul si in zona ta. De obicei acestea percep o taxa de intrare, insa momentele petrecute in interior vor merita cu siguranta investitia. Ai grija insa, ca majoritatea acestor parcuri de interior impun purtarea de echipament de protectie (minim casca), asa ca nu pleca de acasa fara ele.

3. Strazile

Strazile orasului au fost dintotdeauna locul preferat de antrenament pentru iubitorii de skateboarding, si nu numai. Acestea iti ofera libertatea de care ai nevoie, precum si numeroase obstacole pe care le poti depasi, pentru a deveni tot mai bun in fiecare zi. In plus, nu ai nevoie sa platesti o taxa de intrare si nici sa te conformezi unor structuri deja create. Poti improviza si poti alege traseele care se portivesc cel mai bine cu necesitatile tale.

4. Piscinele

Da, ai citit corect si nici nu e vreo greseala. Acest trend a pornit din America, dupa cum probabil te asteptai, avand in vedere ca acolo piscinele particulare sunt mult mai frecvente decat la noi. Astfel, in momentele in care acestea sunt goale ori dezafectate, amatorii de senzatii tari le foloseau drept rampe de antrenament si skate park-uri originale. Pentru a putea fi folosite, insa, acestea trebuie sa aiba fundul curbat, nu cu muchii drepte.

Iata, deci, ca ai nenumarate posibiliati de antrenament pe placa de skateboard, indiferent daca esti amator sau nu, daca ai sau nu bani sa platesti o taxa de intrare sau daca afara vremea e placuta sau nu. Important este sa fii dotat cu mult entuziasm si ambitie, pentru a deveni cu fiecare zi mai bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *