Unsprezece tari din cadrul G20 indeamna la un “raspuns international puternic” impotriva Damascului

Australia, Canada, Franta, Italia, Japonia, Coreea de Sud, Arabia Saudita, Spania (care nu este membru in mod oficial, dar care este invitat permanent), Turcia, Marea Britanie si Statele Unite sunt semnatarele acestui apel difuzat de Casa Alba la finalul summitului G20 de la Sankt Petersburg (Rusia).
“Condamnam in termenii cei mai fermi atacul oribil cu arme chimice in suburbiile Damascului, pe 21 august, care a costat viata atator barbati, femei si copii”, afirma aceste tari.
“Probele evidentiaza in mod clar responsabilitatea Guvernului sirian in acest atac”, declara semnatarii. “Indemnam la un raspuns international puternic fata de aceasta incalcare grava a regulilor si valorilor in vigoare in lume, cu scopul de a transmite un mesaj clar, pentru ca acest tip de atrocitate sa nu se repete. Este necesar ca cei care au comis aceste crime sa fie trasi la raspundere pentru ele”, continua ei.
“Semnatarii au cerut intotdeauna o rezolutie puternica a Consiliului de Securitate al ONU”, dar acesta “este paralizat, asa cum a fost mereu in ultimii doi ani si jumatate”, iar “lumea nu poate astepta rezultatul unor procese interminabile, sortite esecului”, se subliniaza in document.
Europenii semnatari afirma totodata …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *