Unul dintre cei mai contestati ministri ai Guvernului PSD-ALDE, confruntat cu prima motiune de demitere

Tot luni, la Camera Deputatilor va participa la “Ora Guvernului” ministrul Energiei Anton Anton.
Motiunea simpla a Opozitie impotriva ministrului Educatiei, care va fi dezbatuta si votata de Senat, vine ca urmare a deciziei lui Valentin Popa de a taia drastic din locurile de admitere ale celor mai vechi si prestigioase universitati. Cei 36 senatori ai PNL si USR care au semnat motiunea considera ca ministrul a procedat astfel deoarece apara interesele unor abonati ai puterii si nu interesele educatiei nationale.
In textul motiunii se arata ca “Invatamantul superior este creuzetul de formare a elitelor unei natiuni si trebuie sa fie autonom si liber de interese de partid, finantat pe baza de performanta si merit, nu pe criterii de obedienta politica. Ministerul Educatiei trebuie sa faca politici publice in interes general, nu sa imparta locuri preferential ori sa pedepseasca si sa premieze universitatile dupa criterii politice. Universitatile trebuie sa fie independente, sa produca cercetari, idei si cunoastere pentru societate libere de constrangeri si servituti politice.”
Opozitia ii reproseaza ministrului Educatiei si faptul ca, spre deosebire de anul precedent, Universitatii Bucuresti i se suprima 60 de locuri la licenta, 335 de locuri la master si 56 de locuri la doctorat. Pe de alta parte, Universitatea “Aurel Vlaicu” din Arad, incadrata de ARACIS …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *