UPDATE Valeriu Zgonea, revocat din fruntea Camerei Deputatilor

UPDATE Plenul Camerei Deputatilor a constatat incetarea mandatului lui Valeriu Zgonea de presedinte al Camerei Deputatilor, ca urmare a pierderii sprijinului grupului politic al PSD. Proiectul de hotarare a fost aprobat cu 167 de voturi pentru, 32 impotriva si?abtinere.??
UPDATE PNL a caracterizat proiectul de revocare drept neregulamentar, afirmand ca liberalii vor vota impotriva incetarii mandatului lui Valeriu Zgonea.??
UPDATE Victor Ponta a anuntat ca isi va depune candidatura pentru sefia Camerei Deputatilor, la sedinta PSD in care se va discuta acest subiect. Postul este dorit si de Florin Iordache.?
UPDATE?Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca marti se va anunta decizia partidului referitoare la sefia Camerei Deputatilor, in conditiile in care in cursul zilei de luni se va lua act in plenul acestui for legislativ de vacantarea postului.?Intrebat despre cine ar corespunde profilului de presedinte al Camerei Deputatilor, printre numele vehiculate fiind Victor Ponta si Florin Iordache, liderul PSD a raspuns ca nu il va propune sef al Camerei pe cel care ar fi mai potrivit pentru a-i sta alaturi in campania pentru parlamentare.
UPDATE?Daca postul va fi vacantat astazi, Biroul Permanent va desemna un presedinte interimar, favorit fiind vicepresedintele Florin Iordache (PSD).?Hotararea privind vacantarea postului de presedinte al Camerei Deputatilor ar urma sa se discute in sedinta plenului de la ora 16.00. Potrivit oficialilor PSD, pentru vacantarea postului, nu este necesara existenta cvorumului.?
UPDATE 14,30.?Plenul Camerei Deputatilor va lua act, luni, de incetarea de drept a mandatului lui Valeriu Zgonea ca presedinte al forului, a declarat secretarul Camerei, Marcel Ciolacu.?Potrivit acestuia, solicitarea de incetare de drept a venit din partea grupului parlamentar al PSD, ea fiind discutata si in Biroul permanent.
—————————
Biroul Permanent al Camerei Deputatilor ar putea analiza, luni, la ora 14.00,?punctul de vedere al Comisiei pentru Statut, potrivit caruia functia de presedinte al forului este pierduta automat in momentul pierderii sustinerii politice, asa cum s-a intamplat cu Valeriu Zgonea, dupa excluderea din PSD.
PSD incearca prin doua metode sa vacanteze postul de presedinte al Camerei Deputatilor: printr-o modificare a Regulamentului forului, prin care grupul care l-a sustinut pe seful Camerei poate solicita revocarea din functie – fata de prevederea actuala, potrivit careia doar grupul din care face presedintele parte poate face acest demers, in conditiile in care Zgonea este acum parlamentar independent si nu face parte din niciun grup -, precum si printr-o interpretare a Statutului, care prevede ca orice functie devine vacanta in momentul pierderii sprijinului politic, inclusiv cea de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *