UPDATE. Doi militari romani au murit si unul a fost ranit grav, in Afganistan

UPDATE.?Presedintele?Klaus Iohannis?a transmis sambata un mesaj de condoleante in contextul decesului celor doi militari romani in urma unui incident care a avut loc in apropiere de localitatea Kandahar.
“”Am primit cu durere vestea incetarii din viata a celor doi militari romani cazuti la datorie astazi, in Afganistan. Militarii nostri si-au servit tara cu devotament si curaj si vor ramane vesnic in amintirea mea si a poporului roman. In aceste momente de tristete, transmit sincere condoleante familiilor indoliate. Militarului ranit in aceeasi misiune ii urez insanatosire grabnica si sa se intoarca cu bine acasa””,?este mesajul seful statului, potrivit Administratiei Prezidentiale.
—-
Doi militari romani si-au pierdut viata si un al treilea a fost ranit in urma unui incident care a avut loc sambata, 7 mai, ora 10.45, in apropiere de localitatea Kandahar, pe timpul executarii unei misiuni de instruire a politistilor afgani, transmit surse militare.
In urma incidentului, celor trei militari de la fortele pentru operatii speciale, care au fost raniti, li s-a acordat primul ajutor la fata locului si au fost transportati imediat la spitalul militar cel mai apropiat. Din nefericire, plutonierul Dumitrescu Iulian si sergentul Vizireanu Adrian nu au supravietuit, iar starea militarului ranit este stabila si urmeaza sa fie transferat la un spital din Germania.Familiile victimelor au fost anuntate, iar incidentul este anchetat de o comisie militara.Conducerea Ministerului Apararii Nationale transmite, in numele intregului personal, sincere condoleante familiilor militarilor decedati si urmareste cu atentie evolutia situatiei medicale a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *