Utilizatorii de Windows XP raman, de marti, fara protectie

Utilizatorii sistemului de operare Windows XP al Microsoft vor fi nevoiti sa se apare singuri impotriva?atacurilor cibernetice, incepand de marti, relateaza AFP, conform Mediafax.
In 8 aprilie, gigantul american de software va suspenda suportul tehnic si update-urile de securitate pentru calculatoarele care functioneaza in continuare cu XP, pentru a se consacra versiunilor mai recente de Windows.
Mai exact, Microsoft va inceta sa acopere vulnerabilitatile fostului sau sistem de operare pe care hackerii le-ar putea exploata pentru a patrunde in calculatoarele utilizatorilor, lasandu-i pe acestia din urma la mila piratilor informatici.
In pofida eforturilor Microsoft de a nu mai promova fostul sau sistem de operare vechi de 13 ani, XP continua sa fie folosit de 20-30% din calculatoarele care functioneaza cu Windows in intreaga lume, potrivit estimarile din sector.
“Acestea pot apartine unor servicii de politie, banci, birouri juridice si restaurante”, subliniaza Christopher Pogue, director al Trustwave, o firma cu sediul in SUA care ajuta companiile sa lupte impotriva criminalitatii cibernetice.
“Ganditi-va la orice firma, aceasta foloseste probabil XP. As spune ca toata lumea se confrunta cu acelasi pericol”, adauga el.
Piratii informatici au descoperit probabil deja noi mijloace de a patrunde in calculatoarele care …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *