Valentin Riciu, consilierul ministrului Carmen Dan, a demisionat: Asa vad eu ca politist responsabilitatea

Valentin Riciu, consilierul ministrului Carmen Dan, si-a anuntat demisia pe facebook. “Nu pentru ca situatia mea juridica s-ar fi schimbat cu ceva.?Dupa cum am precizat, nu am fost informat despre vreo acuzatie penala, iar comunicatul public al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este lamuritor.?Am discutat astazi cu ministrul si decizia aceasta este. Nu am pretentia de a fi exemplu pentru cineva, dar asa vad eu ca politist responsabilitatea”, scrie Valentin Riciu.
Parchetul instantei supreme a anuntat luni ca facut un control privind modul in care au fost instrumentate de catre parchete trei dosare penale in care este cercetat, pentru inselaciune, ultraj si abuz in serviciu, agentul sef principal de politie Valentin Riciu, consilier al ministrului de Interne Carmen Dan, si s-a stabilit ca in doua dintre dosare, aflate pe rolul Parchetului Judecatoriei Sector 3 Bucuresti, procedurile s-au prelungit nejustificat, “nefiind facute acte de urmarire penala cu celeritate”, “ambele fiind repartizate pentru cercetari lucratorilor de politie din cadrul Brigazii Rutiere – Biroul control intern”.?
Procurorul general a sesizat Inspectia Judiciara, proceduri prelungite nejustificat in doua dosare care il vizeaza pe Valentin Riciu
Astfel, procurorul general Augustin Lazar a dispus sesizarea Inspectiei Judiciare pentru prelungirea nejustificata a procedurilor in cele doua dosare, precum si efectuarea de catre Parchetul General a unui control pentru verificarea modului de exercitare de catre procurorii de la parchetele competente a activitatii de supraveghere a cercetarilor penale efectuate de catre lucratori de politie judiciara din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Brigada Rutiera, Biroul control intern.
In dosarul aflat in instrumentarea Parchetului de pe langa Judecatoria Sector 4 Bucuresti, procurorul de caz a dispus masurile necesare efectuarii cu celeritate a actelor de urmarire penala, delegand in acest sens lucratorii de politie din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Brigada Rutiera, Biroul control intern. Totodata, constatand neefectuarea in termen a actelor dispuse, procurorul de caz a intervenit, dispunand noi masuri si stabilind un nou termen de efectuare a cercetarilor, mai spunea Parchetul General.
De asemenea, Lazar a dispus efectuarea de catre Parchetul General?a unui control privind verificarea modului de exercitare de catre procurorii de la parchetele competente a activitatii de supraveghere a cercetarilor penale efectuate de catre lucratori de politie judiciara din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti – Brigada Rutiera, Biroul control intern.
Dosarul pentru? inselaciune a fost deschis dupa ce Riciu ar fi participat la o conferinta sindicala din Constanta, dar el ar fi aparut ca fiind la serviciu. Un al doilea dosar ar fi fost deschis pentru ca a amenintat un politist pe o retea de socializare.
Consilierul pe probleme sindicale al ministrului Afacerilor Interne si fost angajat al Brigazii Rutiere a Capitalei, Valentin Riciu, a negat, insa, acuzatiile aduse, spunand ca sunt false si calomnioase.
“In ultima saptamana au aparut in spatiul public mai multe afirmatii false si calomnioase impotriva mea – fie ca eram prieten cu Eugen Stan, fie ca eram seful lui. (…) Este o noua mizerie in ceea ce ma priveste”, a sustinut Valentin Riciu, intr-o nota transmisa sambata de Ministerul Afacerilor Interne.
Informatiile privind acuzatiile de ultraj, inselaciune si abuz in serviciu impotriva consilierului ministrului de Interne au aparut in urma scandalului legat de politistul pedofil de la Brigada Rutiera a Capitalei.
Valentin Riciu a scris pe pagina sa de Facebook in 9 ianuarie ca nu intelege de ce, cu toate ca ministrul de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *