Varsovia: manifestatie in memoria victimelor accidentului de la Smolensk

Zeci de mii de sustinatori ai partidului conservator Lege si Justitie (PiS), revenit la putere in Polonia in luna octombrie, au adus un vibrant omagiu duminica seara victimelor accidentului de la Smolensk din 10 aprilie 2010, reafirmandu-si sprijinul pentru liderul lor Jaroslaw Kaczynski, fratele geaman al presedintelui defunct, informeaza AFP, citata de Agerpres. ?
“Slava si onoare eroilor”, au scandat manifestantii in memoria celor 96 de victime care au murit in aceasta catastrofa la Smolensk, in Rusia.?Ei au scandat de asemenea “Jaroslaw”, “Jaroslaw”, asteptand discursul liderului PiS, punctul culminant al comemorarilor de duminica. ? Protestatarii au adus flori, lumanari si un imens steag alb rosu, culorile nationale ale Poloniei. Intreg guvernul PiS condus de Beata Szydlo, deputatii si senatorii partidului la putere s-au adunat in fata palatului prezidential. ?
Prabusirea avionului, la 10 aprilie 2010, in timp ce Tupolevul prezidential polonez incerca sa aterizeze in conditii de ceata …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *