Vaslui: Trei frati, cu varste intre un an si patru ani, au fost ABANDONATI la marginea padurii. Unde se afla mama copiilor

UPDATE: ?Directia pentru Protectia Copilului Vaslui a deschis, joi, o ancheta in cazul celor trei frati cu varste cuprinse intre un an si patru ani care au fost?gasiti abandonati langa o padure de la granita dintre judetele Neamt si Vaslui, dupa ce mama micutilor a plecat de acasa, relateaza Mediafax.?
Dupa evaluarea facuta la spital, in urma careia s-a constatat ca minorii nu au probleme de sanatate, acestia au fost preluati de Protectia Copilului Vaslui si internati in regim de urgenta intr-un centru pentru copii abuzati, exploatati sau neglijati, pana la clarificarea situatiei familiale.
“Intr-o prima faza, trebuie sa stabilim de competenta carei directiei pentru protectia copilului este cazul, Vaslui sau Neamt, in conditiile in care mama celor trei frati este din localitatea Babusa, iar tatal, unde se pare ca si locuiesc micutii, este din Bozieni, adica in judetul invecinat. Ulterior, se va face o evaluare a cazului, in urma careia se va stabili daca in acest caz este vorba de neglijenta din partea parintilor sau a fost doar un accident. In momentul de fata copiii se afla securizati intr-un centru specializat, unde beneficiaza de ingrijirile de rigoare”, a declarat, joi, purtatorul de cuvant al DGASPC Vaslui, Irina Cimpeanu.
Intre timp, politistii vasluieni au gasit-o pe mama copiilor, care plecase de acasa miercuri, lasandu-i singuri acasa pe cei trei frati. Femeia le-a spus oamenilor legii ca a parasit locuinta cu copilul mai mare, o fetita de sase ani, si a mers la parintii sai, fara sa se gandeasca la consecinte.
———
Judetul Vaslui socheaza din nou opinia publica, cu un alt caz deosebit de grav.
Trei frati cu varste cuprinse intre un an si patru ani, din localitatea vasluiana Babusa, au fost gasiti flamanzi si abandonati langa o padure de la limita dintre judetele Neamt si Vaslui.
Copiii au fost gasiti dupa ce mama lor a plecat de acasa, miercuri, informeaza Mediafax.
Politistii au declansat o actiune de cautare a femeii.
Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Vaslui, cei trei copii au fost gasiti in cursul serii de miercuri, chiar inainte de lasarea intunericului, de catre o femeie din localitatea nemteana Bozieni, care i-a luat pe micuti acasa le ea, unde …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *