Veste proasta pentru cumparatorii de apartamente. Preturile cresc accelerat. Se asteapta scumpiri de 10% in acest an

Din trimestrul doi al anului 2014, cand s-a inregistrat punctul minim al pretului la locuinte (dupa criza economica n.red.), avem doar cresteri de pret pana astazi. Incepand de anul trecut, cresterea preturilor s-a accelerat”, a declarat Nita, potrivit capital.ro.
Citeste si?S-au scumpit apartamentele din nou, in Romania. UNDE s-au inregistrat cele mai mari cresteri de pret
Datele imobiliare.ro, care se bazeaza pe preturile medii cerute de proprietari, arata ca in Cluj-Napoca si Bucuresti s-a depasit pragul de 1.200 de euro/mp util in primul trimestru al acestui an. In Timisoara preturile au trecut de 1.000 de euro/mp, nivel peste care se estimeaza ca va trece si Constanta pana la finalul anului.
In cazul Bucurestiului, cele mai mari cresteri de pret au fost in zonele Decebal, Tei si Parcul Carol, cu majorari de peste 6% in primele trei luni din an.
Primul trimestru a adus surprize, in opinia lui Nita, prin faptul ca orasele Baia Mare, Oradea si Zalau au consemnat scumpiri cu peste 10% la apartamente, comparativ cu datele de final de an 2016. In aceeasi perioada, preturile au scazut usor in Ramnicu Valcea si Alexandria.
De ce cresc preturile
Motivul scumpirilor este dat de ofertele tot mai putine din piata. In ultimul an, proprietarii din cele mai mari sase orase ale tarii au scos la vanzare cu 30% mai putine apartamente si case. Spre exemplu, in Bucuresti toate ofertele din piata din primul trimestru al acestui an au fost cu 35% mai putine decat in perioada similara a anului trecut. In Cluj-Napoca cu 29% mai putine, in Timisoara cu 32%, in Iasi cu 25%, in Constanta cu 37%, iar in Brasov cu 31%, potrivit datelor imobiliare.ro. Numarul de oferte de vanzare de pe portalul imobiliare.ro, din cele sase orase, este de circa 15.000 de apartamente si case, in timp ce ofertele de inchiriere sunt la circa 17.000 de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *