Raspunsul Uber la protestul transportatorilor din piata Victoriei: Uber este un serviciu fiscalizat

“Suntem pro-reglementare – ne dorim sa functionam intr-un cadru care defineste serviciile noi precum Uber si subliniem inca o data dorinta de a colabora cu autoritatile din Romania pentru a gasi o solutie de reglementare in linie cu recomandarile Comisiei Europene”,?au aratat reprezentantii Uber Romania, potrivit Mediafax.
“Serviciile Uber sunt 100% fiscalizate – mii de soferi parteneri Uber sunt inregistrati ca PFA sau SRL si platesc taxe pentru veniturile generate prin intermediul platformei Uber. La randul sau, compania Uber are o subsidiara inregistrata in Romania, platind taxe la bugetul de stat. Intre 75% si 80% din suma incasata de un sofer partener pentru o calatorie ii revine acestuia. Pasagerii primesc o factura fiscala dupa fiecare cursa”, se arata in comunicatul transmis de Uber.
In iunie 2016, Comisia Europeana isi manifesta sprijinul pentru companiile precum Uber si Airbnb, sustinand ca statele ar trebui sa interzica functionarea acestor platforme doar in ultima instanta. Comisia recomanda guvernelor din statele membre UE sa analizeze situatia inainte sa emita reglementari, in contextul in care companiile de acest tip au generat venituri de 28 de miliarde de euro, in 2015, in Europa, potrivit The Guardian.
“Aceste noi modele de afaceri pot avea o contributie importanta la ocuparea fortei de munca si la cresterea economica din Uniunea Europeana, daca sunt incurajate si dezvoltate in mod responsabil. Interdictiile absolute si restrictiile cantitative asupra unei activitati constituie, in mod normal, o masura de ultima instanta. Ele ar trebui sa se aplice, in general, doar in cazul in care nu pot fi utilizate cerinte mai putin restrictive pentru a realiza un obiectiv de interes public legitim”,?se arata in comunicatul Comisiei Europene citat in comunicatul Uber.
In ceea ce priveste reglementarile de transport in Romania, managerul general al Uber in Romania, Nicoleta Schroeder, a mentionat ca Uber nu se incadreaza nici in legislatia de taximetrie, nici in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *