Vesti bune de la ANRE: Curentul electric livrat populatiei s-ar putea ieftini

0
1

Pretul energiei electrice pentru majoritatea clientilor casnici scade cu 3,5% de la 1 iuliea??. Asta dupa ce ANRE a impus noua Metodologie de stabilire a modului de calcul si a conditiilor de avizare a preturilor pentru perioada 1 iulie 2018 – 30 iunie 2019.?
“In urma implementarii noii metodologii de stabilire a modului de calcul si a conditiilor de avizare a preturilor aplicate de furnizorii de ultima instanta (FUI) obligati si furnizorii de ultima instanta optionali clientilor finali, in sedinta Comitetului de reglementare al ANRE de astazi, 22.05.2018, au fost aprobate valorile pretului maxim pentru serviciul universal pentru perioada 1 iulie 2018 – 30 iunie 2019, pentru fiecare zona de retea. Astfel, valoarea preturilor maxime pentru consumatorii casnici va scadea in medie cu 3,53% fata de preturile actuale”, se arata intr-un comunicat al ANRE.
Potrivit prevederilor legale, furnizorii de ultima instanta (FUI) sunt obligati sa asigure furnizarea de energie electrica, in conditii de calitate si la preturi rezonabile, transparente, usor comparabile si nediscriminatorii.
“In 3 zile lucratoare de la data aprobarii valorii preturilor maxime pentru fiecare zona de retea, FUI obligati trebuie sa transmita la ANRE, spre avizare, preturile practicate pentru intervalul 1 iulie 2018 – 30 iunie 2019. Pretul propus spre avizare poate fi mai mic sau cel mult egal cu pretul maxim stabilit de ANRE in sedinta Comitetului de reglementare de astazi. ANRE va aviza preturile propuse de catre FUI obligati pana la data de 31 mai 2018”, precizeaza …

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here