Viata de miliardar: 30 de ani paralizat, orb, fara o ureche, alungat de familie

John Paul Getty III, un destin tragic

John Paul Getty al III-lea, unul dintre mostenitorii magnatului John Paul Getty, considerat in urma cu 30 de ani cel mai bogat om din lume, este cel mai puternic exemplu al zicalei “banii nu aduc fericirea”.

Excesele i-au adus un destin de cosmar lui?John Paul Getty al III-lea:?a trait 30 de ani intr-un scaun cu rotile, aproape orb, incapabil sa vorbeasca, sa se hraneasca sau sa se miste in orice fel. A murit la 54 de ani.
S-a nascut intr-o familie cu o avere fabuloasa, fiind nepotul magnatului John Paul Getty, care a facut bani din petrol, dar care a fost in permanenta extrem de cumpatat cu cheltuielile. Avea doar 16 ani atunci cand a fost rapit, iar motivula fost clar.
Rapitorii au cerut 17 milioane de dolari pentru eliberarea mostenitorului, insa batranul Getty nu s-a lasat atins de amenintarile acestora si a refuzat sa plateasca. El a motivat decizia zicand “am alti 14 nepoti, daca as plati un penny acum, in curand vor fi alte 14 rapiri”, scrie Business Magazin.
Dupa cinci luni, in noiembrie 1973, un plic ce continea o suvita de par si o ureche a ajuns la ziarul “Il Messagero”. Rapitorii au scris ca daca nu primesc 3,2 milioane de dolari in 10 zile, tanarul va ajunge acasa bucata cu bucata. Intr-un final, suma negociata pe care magnatul s-a induplecat sa o plateasca a fost de 2,9 milioane de dolari.
La 18 ani …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *