Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, si-a dat demisia din Guvern – Surse

Motivele demisiei ar fi legate de lipsa de sustinere a guvernului pentru pregatirea preluarii de catre Romania a presedintiei Consiliului Uniunii Europene, spun sursele citate de Romania TV.
Demisia lui egrescu vine cu mai putin de doua luni inaintea preluarii de catre Romania a presedintiei Consiliului UE.
Rovana Plumb,?ministrul Fondurilor Europene, nu a confirmat informatia, dar nici nu a negat, intr-o interventie telefonica. Ea a spus ca este decizia primului ministru sa numeasca un succesor.

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, declara in luna august ca “succesul presedintiei Romaniei la Consiliul UE poate fi asigurat doar prin colaborarea institutiilor nationale”. Negrescu spunea atunci ca Romania este pregatita pentru preluarea functiei.
“Succesul Presedintiei Romaniei la Consiliul UE poate fi asigurat doar prin colaborarea institutiilor nationale, prin implicarea tuturor actorilor relevanti in acest mandat extrem de important pentru tara noastra in parcursul european. Pot sa va spun ca Romania este pregatita sa exercite Presedintia Consiliului Uniunii Europene si suntem in grafic cu intreg calendarul de pregatire care presupune, pe langa organizarea summit-ului european din 9 mai 2019 de la Sibiu, o serie de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *