Victor Ponta face apel la colegii parlamentari pentru eliminarea obligativitatii platii defalcate a TVA

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Guvernul Romaniei a adoptat in cadrul sedintei de guvern din data de 30 august Ordonanta de Guvern nr.23 privind plata defalcata a TVA (cunoscuta ca si split TVA), ordonanta ce a fost publicata in Monitorul Oficial in 31 august 2017.Aceasta prevedere va aduce mari prejudicii tuturor operatorilor economici platitoari de TVA care isi desfasoara activitatea in Romania / nu va creste incasarile la Bugetul de Stat / va creste birocratia si posibilitatea producerii unor abuzuri / nu exista nicio alta tara europeana care sa aplice in acest moment un asemenea sistem / nu s-a facut un studiu de impact si nici nu avem un proiect pilot care sa ne permita sa analizam efectele concrete .
Citeste si: Tariceanu: TVA splitat, solutie posibila. Vom analiza cu toata seriozitatea inainte de a o adopta in Parlament
Aceasta evidenta greseala de strategie economica si fiscal bugetara poate fi indreptata de catre Parlament inainte de a produce efecte – pana la data de 1 Ianuarie 2018. Proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei urmeaza sa intre in dezabaterea Comisiilor de specialitate si ulterior a Plenului Senatului. Dupa Senat urmeaza dezbaterea si adoptarea in Camera Deputatilor. Solutia constitutionala si regulamentara la care trebuie sa apelam este adoptarea unui amendament la aceasta lege prin care sa fie eliminata OBLIGATIVITATEA aplicarii acestui sistem ( ramanand sa fie aplicat facultativ – daca ar exista cumva o firma care ar dori asa ceva)!Rog toti parlamentarii sa sustina acest demers transpartinic care are ca beneficiar direct TOATE firmele din Romania – iar indirect angajatii acestora si Bugetul de Stat”, scrie Victor Ponta.Fostul premier considera ca aceasta initiativa a Guvernului Romaniei este gresita cu efecte negative semnificative asupra tutoror firmelor. Argumentele care sustin cele scrise mai sus si care m-au convis sa fac apel la fiecare membru al Parlamentului le gasiti exprimate organizatiile reprezentative ale diversilor agenti economici din Romania.?
Citeste si: Florin Jianu: Plata defalcata a …

spot_imgspot_img