Victor Ponta se intoarce la Palatul Victoria: Voi ocupa in mod temporar aceasta functie

Fostul premier al Romaniei, Victor Ponta, va face, vineri, la ora 20.30, declaratii de presa, la Palatul Victoria, dupa ce a fost numit de premierul Sorin Grindeanu in functia de secretar general al Guvernului.

“In ultimele zile am vazut un premier hotarat. Am decis sa il ajut cu toate cunostintele pe care le-am acumuluat si eu. In urmatoarele zile vom incerca sa mentinem pe linia de plutire activitatea guvernamentala care a fost torpilata de o decizie nepotrivita a domnului Dragnea.
Viata ne pune in situatii neasteptate. Premierul mi-a propus ieri sa vin in echipa domniei sale in aceasta perioara cu totul si cu totul anormala. Am spus imediat da, desi nu ma aflam in tara, vin sa-l ajut pentru ca eu cred ca merita sprijin.
Functia de SGG nu era exact ce aveam in planul de cariera dar nu cred ca e cazul de orgolii aici. E cazul sa asiguram functionarea guvernului pentru binele tuturor cetatenilor. Guvernul nu al unui partid, al unor alegatori ai unui partid ci e guvernul Romaniei. Voi ocupa in mod temporar aceasta functie.?
Il cunosc de foarte multi ani, e un om onest, ca toti cei din Banat. Nu a cerut el functia de premier, i s-a datIn ultimele zile am vazut un premier puternic, hotarat, cu viziune pentru viitorul Romaniei si pentru viitorul PSD, daca PSD mai vrea sa aiba un viitor. Sa fie foarte clar ce vreau sa facem. E vorba de o perioada de timp limitata, dar nu se stie cat de limitata.
Sa tine pe linia de plutire activitatea guvernamentala torpilata de o decizie politica gresita a dl Dragnea, colegul nostru. Perioada depinde de evolutiile politice. Daca motiunea de cenzura nu intruneste voturile, e vorba deja de o activitate pe termen mai lung, in care premierul va incerca o majoritate si un guvern functional. Lucru pe care l-a realizat dl Tariceanu in 2007.
Daca motiunea pe care cred ca foarte multi parlamentari PSD nu o vor vota trece, atunci pana la numirea unui nou premier dl Grindeanu asigura functionarea ?guvernului. Au fost perioade de interimat de pana la 3 luni. Nu poti sa inchizi guvernul la dorinta dl Dragnea.
Exista masuri guvernamentale care nu pot astepta – pana la 1 iulie trebuie acreditate agentii de management, trebuie inchis semestrul I la buget si pregatit rectificarea, sunt intalniri internationale.
Sunt absolut convins ca cel …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *