Victor Ponta, despre contul pentru copii instituit de Guvern: a aparut in Romania un nou hot periculos: Guvernul Dragnea-Dancila

“Ii rog pe toti parintii sa fie vigilienti si sa isi protejeze copiii-a aparut in Romania un nou hot periculos : Guvernul Dragnea / Dancila! Ticalosia bate un nou record ! Guvernul Dancila/Dragnea a terminat banii de la banci si de la oameni-acum ia banii copiilor nostri!”, isi incepe Ponta postarea.
El relateaza ca a citit textul ordonantei privind implementarea Programului Guvernamental “Contul individual de economii Junior” , ca a vazut ca toti copiii vor avea un cont deschis la Trezorerie unde parintii pot depune bani, iar Guvernul garanteaza o dobanda buna si o prima de la buget proportionala cu suma depusa.
“Am zis: in sfarsit o idee frumoasa-sa ii felicit! Noroc insa ca am mai citit o data textul ; si am descoperit “Diavolul” ascuns in articolul 6 din Ordonanta (nu stiu daca Diavolul este Valcov sau Teodorovici, insa e de un cinism si ticalosie fara precedent)”, scrie fostul premier, facand referire la prevederile articolului 6 din actul normativ, conform caruia “sumele existente in contul individual de economii Junior NU pot fi retrase pana la implinirea varstei de 18 ani de catre titular” .
“Wow – deci Guvernul va ia banii copiilor azi si o sa ii dea inapoi cand face copilul 18 ani – pana atunci banii dvs nu mai sunt ai dvs , sunt ai lui Dragnea, Dancila, Valcov samd!”, este concluzia lui Victor Ponta.
Prin comparatie, el subliniaza ca “daca depui banii la orice banca poti sa ii retragi in orice moment ( eventual pierzi dobanda daca sunt intr-un depozit) / daca ii depui la Guvern nu ii mai primesti decat la varsta de 18 ani a copilului”, “spre deosebire de banci Guvernul nu are nicio obligatie sa iti spuna ce face cu banii tai , nici de unde o sa-i returneze”.
“Daca Guvernul ar folosi acei bani doar pentru programe de educatie si sociale pentru copii tot ar fi ceva-dar banii se duc la Buget ca sa astupe gaurile actuale. Aceasta escrocherie uriasa inseamna o noua datorie pe care tot noi trebuie sa o returnam peste 18/17/16 ani-adica Dancila cheltuie azi si noi platim peste un numar de ani Ii rog pe toti parintii sa fie vigilienti si sa isi protejeze copiii – a aparut in …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *