Victor Ponta: Pro Romania ar sustine-o din toata inima pe Ecaterina Andronescu la prezidentiale

UPDATE?Victor Ponta a declarat, luni, ca Ecaterina Andronescu este unul din posibilii candidati la prezidentiale pe care Pro Romania l-ar sustine din toata inima, precizand insa ca acest subiect nu a fost discutat.
Intrebat daca senatorul PSD Ecaterina Andronescu este candidatul pe care urmeaza sa il propuna Pro Romania la alegerile prezidentiale, Ponta a replicat: “Poate fi. Nu am discutat. Pot sa spun doar ca daca exista pe partea dreapta candidati foarte puternici, Klaus Iohannis si domnul Tariceanu, este obligatoriu sa avem si in zona de centru stanga un candidat puternic. (Ecaterina Andronescu – n.r.) este unul din candidatii pe care i-am sustine din toata inima”.
Ponta a explicat prezenta fostului ministru al Educatiei la eveniment si a precizat ca el i-a facut invitatia Ecaterinei Andronescu.
“Sunt foarte multi oameni care, pe de o parte sunt alaturi de noi, pe de alta parte e foarte greu sa ii desprinzi. Nici mie nu mi-a fost usor sa ma desprind de singurul partid in care am facut politica. Vorbesc in aceasta perioada cu foarte multi dintre fostii mei colegi de la PSD, le-am spus foarte clar ca Pro Romania este de centru- stanga, ducem mai departe politici pe care le-am avut in anii trecuti. Daca se va pune problema vreunei aliante politice eu cred ca cea mai naturala alianta e tot cu PSD, dar, sigur, fara domnul Dragnea si echipa lui. Atunci cand au dreptate ii sustinem, cand nu au dreptate ii criticam”, a mai spus el.
_______________
UPDATE Victor Ponta, liderul Pro Romania, a anuntat, luni, ca saptamana aceasta va depune cerere pentru pentru infiintarea de grup parlamentar.
“Saptamana aceasta vom depune cerere pentru infiintarea de grup parlamentar.?Suntem 11 parlamentri si vor mai veni”,?a declarat Victor Ponta.
Fostul premier a mai spus ca partidul va avea si un candidat la alegerile prezidentiale, despre care a spus ca se afla in sala, dar pe care nu l-a nominalizat.
“In zona de centru – centru-stranga nu exista niciun candidat, vom propune un candidat care sa poata veni cu un program de tara de centru-stanga. Este astazi aici in sala”, a declarat Ponta.?
Fostul premier a descris Pro Romania drept un “start-up party” cu orientare pro-europeana, un proiect pe termen lung, fara pretentia de a avea guvernarea exclusiva in perioada imediat urmatoare. Baroniada care a macinat mereu progresul este oficial la putere, in functiile publice analfabetismul si incompetenta administrativa, agresivitatea fata de altii si obedienta fata de sef sunt singurele criterii de promovare”, a declarat Ponta.

“Astazi lansam un start-up party. Cei din mediul business inteleg cel mai bine conceptul, dar acum este aplicabil in toate domeniile.?Este prima constructie politica bazata pe credinta initiatorilor ca societatea romaneasca va suferi transformari fundamentale legate de progresul tehnologic, de educatie demografica si de cultura.?Partidele politice actuale?au o incapacitate cronica structurala de a se adapta la aceste schimbari. In loc sa gandeasca cum trebuie sa fie politica viitorului, ei folosesc metode din trecut (comuniste sau chiar feudale) pentru a mentine puterea de azi. Nimic pentru viitor”, a declarat Victor Ponta, potrivit News.ro.
El a sustinut ca echipa Pro Romania este fiormata din oameni cu o gandire social-liberala si progresista.?
“Proiectele noastre vor fi de acest gen si se vor adresa tuturor celor care cred in dezvoltare sociala si economica stabila si predictibila. In toata Europa, miscarile de stanga au pierdut pentru ca nu s-au adaptat la schimbarile tehnologice si sociale. Dreapta pierde in fata extremistilor pentru ca lupta pe terenul populismului si al demagogiei. Noi vom fi radicali in promovarea dezvoltarii Romaniei. Acest lucru nu se poate face nici cu populism, nici cu incompetenta sau opozitie oarba”, a afirmat fostul premier in discursul sau presarat cu ironii la adresa PSD.?
“O societate nu poate sa progreseze scotand in fata analfabeti politic, care se califica doar pentru ca sunt obedienti”, a declarat Ponta.
El a afirmat ca vrea ca din Pro Romania sa faca parte oameni care stiu sa vorbeasca si limba romana, si limba engleza si sa nu i se alature “cei care reprezinta baronetul, oprisanii”.?
“Ultima campanie electorala a fost castigata cu pliante si proiecte care se legitimau cu buna guvernare din anii 2012-2015. Multi dintre oamenii din acea echipa sunt deja aici astazi sau se vor alatura in curand. Acum am constatat ca totul a fost o inselatorie, o pacaleala pentru noi si pentru alegatori. Ca adevarata viziune este a unui sistem politic feudal in care politica se exercita prin clientelism si forta oarba. Voturile se cumpara si nu se obtin, baroniada care a macinat mereu progresul este oficial la putere, in functiile publice analfabetismul si incompetenta administrativa, agresivitatea fata de altii si obedienta fata de sef sunt singurele criterii de promovare. Din pacate, opozitia politica este doar opozitie si nu alternativa. Noi nu vrem la guvernare inainte de legitimarea printr-un vot democratic. Dar vom forta partidele clasice fie sa sprijine proiectele noastre de dezvoltare, fie sa se duca in mod rapid spre zona extrema a electoratului captiv. Suntem constienti ca exista si in politica, la fel ca la fotbal, galerii de oameni care traiesc doar pentru credinta oarba in propria echipa si ura fata de adversari. Insa cei mai multi din societate isi doresc acele proiecte echilibrate care sa asigure stabilitate si predictibilitate in dezvoltare”, a afirmat fostul premier in discursul sau.
El a mai spus ca esential pentru viitorul Romaniei este constructia unui vehicul politic care sa promoveze si sa asigure dezvoltarea stabila, predictibila si fara sincope a societatii.
“Din pacate, acum ratam aceasta oportunitate, iar mediul politic este o frana si un factor de dezechilibru in eforturile private de dezvoltare ale mediilor nepolitice. In loc sa ofere leadership, politica risipeste resurse pentru a cumpara voturi si complicitati. Din acest motiv am ales denumirea de Pro Romania. Suntem convinsi ca toti cei prezenti aici doresc dezvoltarea Romaniei. Noi suntem pro si nu contra. Am trait si am votat numai in paradigma razboiului si a contra ceva sau cineva. Contra strainilor, contra privatizarilor, contra PSD, contra Nastase, contra Basescu. Acum contra statului paralel, a Bancii Nationale, a multinationalelor sau a tinerilor care nu voteaza ce trebuie. Ura este singurul subiect al dezbaterilor publice de la televizor si pana in Parlament. Daca toti sunt contra, noi o sa fim PRO. Si o sa incercam sa ii mobilizam pe cei PRO Romania”, a mai declarat Ponta.

De asemenea, el a spus ca din echipa Pro Romania fac parte Ioana Petrescu, Gabriela Podasca, Marilena Meirosu, Nicolae Banicioiu, Mircea Banias, Razvan Cotovelea, Mircea Dobre, Augustin Jianu, Mihai Sturzu, Catalin Nechifor, Daniel Constantin, Sorin Campeanu, Alin Vacaru, Eugen Durbaca si europarlamentarul Laurentiu Rebega.
__________________
Evenimentul, organizat la Camera de Comert, a inceput luni dupa-masa, si sunt prezenti, alaturi de Victor Ponta, fostii ministri Ecaterina Andronescu, Augustin Jianu, Nicolae Banicoiu, Ioana Petrescu,?Sorin Campeanu, dar si reprezentanti ai unor sindicate, precum Dumitru Coarna. De asemenea, sunt de fata?fostul deputat Mihai Sturzu, fostul presedinte al CJ Suceava Catalin Nechifor, fostul ministru PSD Mircea Dobre, europarlamentarul social-democrat Daciana Sarbu, fostul presedinte al CJ Galati Eugen Durbaca, oameni de afaceri si diplomati.

“Suntem pentru ideea ca putem sa folosim potentialul din Romania (…) Lucrurile acestea contra cuiva cred ca reprezinta principala frana. (…) Am fost si voi ramane un om politic social democrat de centru stanga. (…) Am …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *