VIDEO Hans Klemm ii da replica lui Tudorel Toader: Propunerile de modificare a Legilor Justitiei ar intoarce Romania

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ambasadorul SUA la Bucuresti, Hans Klemm, a declarat, vineri, intr-un interviu pentru Agerpres, ca progresele inregistrate de Romania in domeniul luptei impotriva coruptiei pot fi cuantificate iar actualele propuneri de modificare a legilor Justitiei ar putea trage inapoi institutiile judiciare ale tarii spre un punct in care nu statea la fel de bine la capitolul anticoruptie si stat de drept.
Diplomatul american raspunde astfel declaratiei facute joi de ministrul Justitiei, Tudorel Toader, care a spus ca ambasadorul SUA nu este jurist si nu cunoaste mecanismele statului de drept din Romania.
„Pot sa va spun faptul ca ambasadorul Statelor Unite nu este jurist si cred, afirm in deplina cunostinta de cauza: pe de o parte, nu-i jurist, pe de alta parte, nu cunoaste mecanismele statului de drept din Romania, reglajul, arhitectura autoritatilor din Romania si atunci cred ca e greu sa integrezi o propunere de modificare intr-un context legislativ pe care nu il cunosti”, a sustinut Tudorel Toader la Antena 3.
La randul sau, ambasadorul a replicat ca progresul Romaniei in domeniul statului de drept poate fi cuantificat economic.
„Are dreptate, nu am studiat dreptul. Totusi, am pregatire in Economie. Munca in Economie se bazeaza pe fapte si statistici. Ingrijorarile noastre referitoare la progresul statului de drept in Romania nu sunt bazate doar pe sentimente sau pe lipsa de cunostinte sau pe ce s-a intamplat in Romania”, a afirmat diplomatul.
Klemm a subliniat ca „progresul ce a fost realizat in Romania in privinta luptei anticoruptie, in privinta eforturilor de a avea un sistem judiciar independent, in privinta eforturilor de a consolida institutiile guvernarii democratice si statului de drept sunt foarte apreciate de Statele Unite ale Americii”.
„Iar acest progres poate fi cuantificat”, a punctat el si a facut referire la indicatorii pe guvernare ai Bancii Mondiale.
„Daca va uitati la indicatorii lor pe guvernare, sunt sase indicatori, dar doi au implicare directa in aceasta chestiune – monitorizeaza controlul coruptiei si statul de drept. Daca va uitati …

spot_imgspot_img