VIDEO Premierul Mihai Tudose, suparat pe bancheri pentru evolutia Robor: Colegii de la BNR au fost putin plecati de acasa. Ce raspunde Adrian Vasilescu

Dupa cresterea alarmanta a indicelui Robor din ultimele zile, Premierul Mihai Tudose ii cheama la raport pe reprezentantii BNR. Premierul a spus, vineri ca, probabil, “colegii” de la BNR au fost putin plecati de acasa, pentru ca era rolul bancii nationale sa intervina.
UPDATE.?Adrian Vasilescu, consultantul de strategie la Banca Nationala a Romaniei, a explicat, vineri seara, la postul B1TV, care sunt motivele cresterii Robor-ului.? Intrebat de jurnalistul Sabin Orcan despre cresterea Robor, Vasilescu a dat trei motive ale acestei cresteri.

“Unu: Pe planeta se inchide epoca dobanzilor mici si intra o alta epoca a dobanzilor in creltere. Nu putea ca Romania sa nu fie influentata de acest curent. Doi. La BNR va fi o sedinta de politica monetara a bancii nationala unde analistii vor analiza aceasta crstere. Al treilea moment este legat de anotimp. Intotdeauna toamna se fac asezari si reasezari.?Este deprecierea specifica perioadei de toamna. Foarte multi actori ai pietei incearca sa se asigure pe un loc cat mai bun”, a spus Vasilescu.?
—-
“Macar sa stim: mai e Banca Nationala a Romaniei sau e o structura de zei care se ocupa de propria lor existenta, foarte buna de altfel”, a declarat premierul, vineri.
“Cred ca colegii nostri, ai romanilor sau care ar fi trebuit sa fie colegii romanilor de la BNR au fost putin plecati de acasa, fiindca asta era rolul BNR – sa nu lase sa creasca si sa nu lase niste actori sa se joace pe aceasta tema”, a afirmat premierul.
Intrebat daca ar trebui sa intervina BNR, Mihai Tudose a replicat: “Pai asta face BNR, nu se joaca la modul pozitiv pe aceasta piata?”.
Tudose?a spus ca nu a discutat cu guvernatorul Mugur Isarescu, dar ca este posibil sa aiba o discutie cu acesta saptamana viitoare.

“Nu am avut o discutie cu guvernatorul si s-ar putea sa am o discutie saptamana viitoare, pentru ca chiar vreau sa il intreb pe guvernator daca domnul Vasilescu chiar reprezinta BNR cand iese cu declaratii. Daca vorbeste in nume propriu, e problema domniei lui, dar sa-si puna tricou pe care sa scrie privat. Daca iese in tricou cu BNR, avem alta discutie. Dar macar …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *