VIDEO Rise Project: Statele Unite au trimis arme in Siria prin Romania. Liviu Dragnea: Nu e foarte in regula

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Romania si Bulgaria au avut un rol important in inarmarea gruparilor rebele din Siria, care se opun lui Bashar al-Assad, releva o investigatie publicata de Rise Project.
UPDATE 16,20: Presedintele PSD si al Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a declarat miercuri ca un eventual transfer de arme catre Siria, prin Romania, nu i se pare „foarte in regula”.
„Exista institutii foarte bine platite care trebuie sa lamureasca aceasta situatie”, a spus Liviu Dragnea.
Desi Bashar al-Assad are o imagine foarte proasta in Occident, aceste transferuri de arme catre adversarii lui?au fost nelegale, iar razboiul civil din Siria, purtat cu arme romanesti, a produs pana acum circa 400.000 de morti.
Gruparile rebele siriene, sprijinite de Statele Unite, care lupta atat impotriva?gruparii teroriste ISIS cat si contra dictatorului de la Damasc, au primit arme si munitie trimise inclusiv din portul Constanta. In documentele oficiale, aceste exporturi de armament s-au oprit in Iordania si Turcia, dar o investigatie la care au contribuit si reporteri RISE Project arata ca destinatia finala a fost ?Siria.
Potrivit acestei surse, aproape 1000 de tone de arme si munitie, inclusiv lansatoare de rachete anti-tanc RPG-7, au plecat, in decembrie 2015, din Constanta catre porturile militare din Aqaba (Iordania) si Agalar (Turcia).
Ulterior, alte 2000 de tone de armament au fost incarcate in martie 2016 din Constanta si, respectiv, Burgas …

spot_imgspot_img