VIDEO. Operatiune criminala in Siria. Intr-un weekend, toate spitalele din estul Alepului au fost distruse unul cate unul. Un copil in soc: O sa mor, doamna?

Alep este unul ?dintre cele mai vechi orase din lume, locuit ne?intrerupt din mileniul VI i.e.n.;, atestat documentar din mileniul III i.e.n.;. In mileniul III al erei in care traim, Alep este supus celei mai distrugatoare forte militare, sub privirile intregii lumi.?
“Voi muri, doamna?a” – intrebarea obsesiva a unui copil aflat intr-un spital din estul orasului Alep, catre sora medicala ce-i acorda asistenta. Baiatul era victima a unui bombardament cu deja “celebrelea” butoaie cu TNT folosite de regimul criminal al lui Bashar al-Assad. De data aceasta, butoiul continea si clor gazos. Acolo unde a cazut butoiul TNT, o intreaga familie, parinti si patru copii, a fost ucisa. In timp ce alte victime erau tratate de sufocarile provocate de clorul gazos, spitalul este bombardat din nou.

Era ultimul spital din estul orasului. Intr-un weekend, toate spi?talele din estul Alepului au fost distruse unul cate unul. Acum, populatia civila nu mai are nicio facilitate medicala. Apararea Civila anunta ca nu mai are nici saci in care sa fie bagate ramasitele victimelor, asa cum sunt scoase de sub daramaturi si culese din diverse locuri bombardate, o mana colo, un picior dincolo, o inima prinsa intr-o bucata de stern pe asfalt… ?Imagini imposibil de privit de catre o fiinta umana. De aceea, retelele de socializare trebuie sa avertizeze utilizatorii ca urmeaza imagini atroce, ?altminteri contul respectiv risca sa fie blocat.
Suntem blocati sa privim tragedia poporului sirian ce se petrece sub ochii nostri, in mileniul trei era noastra, mileniu al civilizatiei! Cum a ajuns intreaga lume atat de neputincioasa, incat nu poate opri tragedia prin care trece un popor, arestat, torturat, ucis in inchisori, ucis in scoli, ucis in spitale, ucis in piete, ucis acasa, macelarit cu toate ?tipurile de arme, conventionale, neconventionale, nou-intrate pe “piataa”? Un genocid practicat de un regim minoritar etnic si religios, criminal, ne referim la regimul Assad, un genocid practicat de forte straine, ?Rusia, Iran, organizatia terorista libaneza Hezbollah, un genocid in care ONU, cu toate departamentele sale, se impotmoleste si se compromite tot mai mult?!?
ONU se pierde in “initiative ?creativea” compromitatoare
In mai putin de o saptamana, 289 de morti in Alep in bombardamentele aviatiei lui Bashar si a lui Putin, cu distrugerea tuturor spitalelor. Crime de razboi, crime impotriva umanitatii! Cui ii pasa? ONU estimeaza ca peste 275.000 de persoane sunt asediate de trupele mercenare ale lui Bashar al-Assad. Civili pe care regimul ii vrea afara, pe linia politicii de epurare etnico-religioasa. In acest weekend, emisarul special ONU, Staffan De Mistura, a mai facut un demers de neinteles, din multele actiuni iesite din tipic referitoare la “modelul Siriaa”. De Mistura s-a dus de urgenta la Damasc si nu se stie ce fel de propunere a facut, ca ministrul de Externe al regimului criminal sirian, Walid al-Moalem, a declarat intr-o conferinta de presa ca “nu se admite ca estul Alepului sa aiba administratie autonomaa”!
Chat Conversation End
De Mistura a ingaimat ca era “o initiativa creativaa”, interimara, ca sa fie stopate violentele. “N-ar trebui sa existe schimbari dramatice in administratia orasului, pana se gaseste o solutie politica a conflictului …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *