VIDEO. Trump spune ca ar fi “dragut” daca s-ar intelege cu Putin. Ce schimbari anunta presedintele ales in America, in interviul pentru The New York Times

Presedintele american ales Donald J. Trump si-a temperat, marti, unele dintre promisiunile cele mai extreme facute in campania electorala. Intr-un interviu acordat New York Times, republicanul a renuntat la ideea de a o trimite la inchisoare pe Hillary Clinton, nu mai crede ca e necesara reintroducerea torturii in interogatoriile suspectilor de terorism si sustine ca este “deschis” cu privire la Acordul de la Paris privind schimbarile climatice.
Intr-un interviu cu reporterii si editorialistii de la cotidianul american The New York Times, Donald Trump a raspuns la intrebari, timp de 75 de minute, iar discutiile au fost transmise in direct de televiziuni. Iata cateva dintre principalele teme controversate. Jurnalistii sustin ca acest interviu demonstreaza volatilitatea opiniilor viitorului lider american.
Arestarea lui Hillay Clinton
Trump spune acum ca nu are nici un interes in solicitarea urmaririi penale a lui Hillary Clinton pentru folosirea serverului privat de email sau pentru delictele financiare comise de Fundatia Clinton.
“Nu vreau sa-i ranesc pe Clintoni. Chiar nu vreau”, a spus el.
Reintroducerea torturii in interogarea suspectilor de terorism
Presedintele ales sustine ca si-a schimbat opinia asupra acestui subiect, dupa ce a discutat cu generalul James N.Mattis, care i-a explicat ca procedura nu are nici o valoare.
“Domnul Mattis “mi-a spus: “eu n-am gasit niciodata asta util””, a relatat Trump, adaugand ca acesta da mai multa valoare castigarii increderii suspectilor si recompensei pentru colaborare.”
Citeste si Trump isi schimba opinia asupra folosirii torturii

Acordul de la Paris
Presedintele ales al SUA Donald Trump s-a declarat “deschis” pe tema Acordului de la Paris privind schimbarile climatice, refuzand sa repete promisiunea facuta in campanie de a abandona acest acord.
“Privesc acest lucru indeaproape. Raman deschis cu privire la acest subiect”, a spus Donald Trump, cunoscut ca fiind un “climatosceptic”.
“Cred ca exista o legatura intre actiunea omului si schimbarile climatice”, a marturisit Trump.
Condamna gruparile extremiste
Presedintele ales al SUA a condamnat grupul de extremisti care au sarbatorit alegerea sa cu un salut nazist.
“Ii dezaprob si ii condamn”, a spus Trump, care a precizat ca nu a vrut sa “energizeze” acest grup care include neo-nazisti, nationalisti albi si antisemiti.
Hail?Trump, traiasca poporul nostru, traiasca victoria!” – este salutul cu care liderul unei organizatii care promoveaza “purificarea etnica pasnica”, Richard B. Spencer, l-a onorat pe presedintele-ales, Donald Trump, precizeaza?The Independent.?Spencer a repetat de mai multe ori cuvantul “Hail”, cunoscutul salut folosit de nazisti. Mai multi membri aflati in auditoriu au raspuns salutului cu gestul tipic, ridicand mana dreapta. Detalii aici.
Conflictul de interese intre imperiul de afaceri si Casa Alba
Donald Trump sustine ca nu are nici o obligatie legala de a impune limite intre afacerile sale si activitatea la Casa Alba. El a explicat ca ar fi extrem de dificil sa-si vanda afacerile pentru ca sunt holdinguri imobiliare, dar a promis ca va incerca sa gaseasca o cale de a se separa de acestea. Trump a subliniat ca afacerile ar putea fi conduse de copiii sai.
Politica externa
Despre politica externa, Trump a spus doar chestiuni generale. SUA ar trebui sa inceteze sa mai fie “un …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *