Vinul rosu reduce riscul de cancer la rinichi

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Consumul de alcool in cantitati moderate poate reduce riscul pacientilor de a suferi de cancer la rinichi. Dr. Alicia Wolk de la Institutul Karolinska din Stockholm, impreuna cu echipa sa de cercetatori, a asociat consumul difereritelor tipuri de bauturi cu continut alcoolic cu reducerea riscului de a suferi de cancer la rinichi.

Studiul a cuprins peste 850 de persoane bolnave de cancer la rinichi si 1.200 de persoane fara aceasta afectiune. Cercetatorii au stabilit rata de alcool continuta de fiecare tip de bautura in parte, pentru o precizie cat mai mare a rezultatelor.

Echipa coordonata de dr. Alicia Wolk a descoperit ca sansele ca o afectiune precum cancerul la ri?nichi sa se dezvolte erau cu aproximativ 40 la suta mai scazute in cazul celor care consumasera in jur de 620 de grame de ethanol pe luna, in comparatie cu cei care nu au consumat niciun fel de alcool.

Consumul a doua-trei pahare de vin rosu pe saptamana a fost asociat astfel cu o reducere de 40 la suta a riscului de a suferi de aceasta forma de cancer, la fel si consumul in aceeasi cantitate, de vin alb sau de bere tare. „Rezultatele pozitive se explica prin continutul fenolic al acestor bauturi, care actioneaza ca antioxidant si ca agent antimutagen”, afirma dr. Wolk.

spot_imgspot_img
Articolul precedent
Articolul următor