Violente in gara de la Budapesta. Suporterii maghiari au aruncat cu petarde

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Suporterii magiari au plecat spre Romania. Calatoria nu a fost una fara incidente. Gara de Est a rasunat de bubuituri de petarde. Cursa speciala va ajunge in Gara Obor, sambata. Multi maghiari au ales sa plece cu mijloace proprii pentru a se intalni in Tinutul Secuiesc si pentru a pleca de acolo spre Bucuresti, impreuna cu suporterii de acolo.
Peste 3000 de jandarmi vor actiona la nivelul Capitalei, pentru asigurarea ordinii publice in imediata apropiere a Arenei Nationale, precum si pe traseele stabilite pentru afluirea/defluirea suporterilor, pentru prevenirea aparitiei unor incidente violente de natura sa afecteze climatul de ordine si siguranta publica.
Acestora li se adauga aproximativ 6.400 de politisti, la nivelul intregii tari, din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane – Politia de Ordine Publica, Politia Transporturi si Politia Rutiera.
Politisti si jandarmi romani, vorbitori de limba maghiara, vor participa la aceasta misiune pentru a asigura o buna relationare cu suporterii echipei oaspete. Mentionam ca grupul de suporteri unguri care va veni in mod organizat in Romania este insotit de ofiteri de politie din Ungaria – specializati in gestionarea competitiilor sportive cu grad ridicat de risc.
Principalele misiuni ale fortelor de ordine si siguranta publica vor viza insotirea pe tot traseul de deplasare a grupului de suporteri unguri, de la intrarea in tara si pana la iesire, insotirea grupurilor de suporteri romani pana la stadion, prezenta in zona stadionului si in principalele puncte din Capitala.
Intrarea in stadion, accesul publicului prin turnichete, paza vestiarelor si protectia arbitrilor, indrumarea si supravegherea publicului in stadion se realizeaza de catre cei peste 1.000 de agenti ai societatii de paza si protectie, contractata de organizator.
Anterior permiterii accesului in incinta arenei sportive, participantii la acest eveniment vor fi supusi unui control riguros, cu scopul evitarii introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune in pericol siguranta spectatorilor.
Pe durata desfasurarii competitiei, beneficiind de infrastructura tehnica de supraveghere a arenei sportive, Jandarmeria va acorda sprijin stewarzilor firmei de paza pentru eliminarea oricaror posibile bannere, mesaje sau coregrafii de natura rasiala sau xenofoba, atentionand totodata ca acest tip de actiuni sunt sanctionate de lege.
Masurile de ordine publica asigurate cu ocazia acestei competitii implica si o serie de restrictii rutiere la nivelul Capitalei, iar in acest sens, Politia Rutiera va informa din timp cetatenii in legatura cu arterele rutiere care vor fi inchise temporar, precum si care sunt rutele ocolitoare recomandate.
Din punct de vedere al desfasurarii competitiei sportive, precizam urmatoarele:
– Accesul spectatorilor in stadion se va face incepand cu ora 16.00 doar pe baza de bilete si invitatii, iar pentru …

spot_imgspot_img