Viorel Salan: Audierile de azi au confirmat neindeplinirea prevederilor legale vizand arhiva SIPA

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Scopul activitatii de zi a fost de a culege datele si informatiile necesare pentru raportul final care urmeaza sa fie intocmit in vederea prezentarii in Bpr ale celor doua Camere. Este una dintre componente de audiere a unor persoane in paralel cu activitatea de corespondenta cu institutiile statului cu atributii, asa cum legislatia o prevede. Sunt anumite neindepliniri ale prevederilor actelor normative vizand documente clasificate. Aceasta rezulta atat din corespondenta dar si din declaratiile facute si azi. Invitatii nostri au fost cooperanti si exista si dorinta domniilor lor pentru a afla adevarul, astfel incat cetateanul sa fie informat in mod corect cu privire la hotararea de Guvern 127/2006 care viza desfiintarea DGPA. Iata chiar dupa 12 ani de la acea hotarare arhiva DGPA nu a fost finalizata masurile privind inventarierea si predarea ei dar si a celorlalte documente ale DGPA”, a afirmat senatorul PSD, dupa incheierea sedintei Comisiei SIPA.
El a adaugat ca raportul final al Comisiei va fi prezentatat Birourilor permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului pana la incheierea acestei legislaturi, termenul final de prezentare a documentului fiind pana pe 17 iunie.
„Activitatea Comisiei va continua si eu sper ca in actuala sesiune parlamentara sa putem sa prezentam celor doua Birouri raportul final cu date si concluzii. Vrea ca prin intermediul dumneavoastra sa-i anuntam pe romani ca aceasta Comisie nu este una care sa ia masuri, ci sa constate legalitatea. In situatia in care s-au incalcat anumite norme de drept urmeaza sa propunem catre institutiile competente ale statului sa constate si sa aplice masurile legale. Putem sesiza institutiile statului in sensul aspectelor care ne vor putea aparea. Nu putem sa tragem concluzii acum. In momentul de fata coroboram toate documentele cu rezultatele din audieri astfel incat sa avem un raport final cat se poate de justificat. Eu totusi sunt destul de optimist”, a completat Viorel Salan.
Senatorul USR, Mihai Gotiu, membru al Comisiei, a declarat ca are asteptari mari in a sti daca toate documentele care s-au strans au ajuns in arhiva SIPA, precizand ca audierile de miercuri au vizat mai mult lucruri care tin de aspecte tehnice.
„O mare parte din audieri a vizat aspecte tehnice si alta parte despre modul in care s-a predat sau nu arhiva. Concluzii nu se pot pune. Eu am o mare asteptare sa aflu daca toate documentele care s-au strans au ajuns in arhiva SIPA. Nu stiu daca vom afla raspunsuri pana la sfarsitul acestei anchete. Oricum sincer deocamdata, din punctul meu de vedere, nu e legat de fondul problemei ci de resursele implicate pana acum, nu stiu daca tot efortul asta merita. O sa vedem la final”, a spus Gotiu.
Urmatorea sedinta a Comisiei SIPA va avea loc marti, 17 aprilie, de la ora 9.30. Cu toate ca …

spot_imgspot_img