Virusul informatic Flame viza furtul de documente PDF si grafica, in special din Iran.

Virusul informatic Flame, descoperit recent si calificat drept “arma cibernetica”, avea ca obiectiv furtul de documente in format PDF si grafica, in primul rand din Iran, a declarat specialistul rus in lupta impotriva atacurilor informatice Kaspersky Lab, relateaza Mediafax.
Autorii atacurilor cu Flame “par interesati in special de documente in format PDF, Office si scheme AutoCad” (realizate de un program computerizat), precizeaza Kaspersky Lab, actualizand rezultatele analizei virusului pe site-ul sau oficial.
Programuul este capabil sa faca “scurte rezumate” ale documentelor pe care le detecteaza si “cauta de asemenea mesaje electronice”, adauga sursa.
“Utilizatorii infectati au fost localizati in diferite regiuni ale lumii, in special in Orientul Mijlociu, Europa, America de Nord si Asia-Pacific”, adauga acesta, precizand ca Iranul este principalul stat vizat de aceste atacuri.
Kaspersky Lab precizeaza de asemenea ca virusul exista de patru ani, dar infrastructura de comanda si de control a acestuia a fost “deconectata de la retea imediat” dupa anuntul identificarii lui, saptamana trecuta.
“Am numarat cel putin 80 de domenii utilizate de serverele (…) Flame, inregistrate intre 2008 si 2012”, precizeaza centrul rus, adaugand ca intre timp, serverele au fost “mutate in mod repetat, in special la Hong Kong, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *