Visul „sovietic”: Doua ferme si-au declarat independenta intr-o tara membra NATO

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Declararea independentei de catre Osetia de Sud si Abhaziei naste pasiuni patriotice chiar in mijlocul unei tari membre NATO. Doua ferme din nord-estul Estoniei s-au declarat „republici sovietice” si intentioneaza sa ceara Rusiei recunoasterea independentei, anunta o organizatie comunista ruseasca citata de Ria Novosti. „Nu mai dorim sa traim in Estonia burgheza, unde nu-i pasa nimanui de oamenii de rand… cu un somaj in crestere vertiginoasa si coruptie, si unde totul depinde de NATO si de americani”, a declarat Andres Tamm, fondatorul „republicii”, citat de comunistii rusi din Sankt Petersburg.

In eventualitatea in care Rusia va recunoaste gestul fermierilor estoni, ar insemna ca marea putere de la rasarit sa aiba un petec de pamant chiar in inima unei tari membre NATO. Desi acest lucru pare putin probabil, astfel de gesturi dau seama de impactul pe care l-a avut recentul razboi din Caucaz asupra nostalgicilor sovietici.

Locuitorii si fondatorii „Republicii socialiste sovietice a Estoniei” au format deja un „guvern sovietic”, forte de ordine si au inceput sa delimiteze frontierele statului. Intre timp, residentii republicii sustin ca „guvernul burghez estonian” a trimis o „echipa formata din rude ale veteranilor nazisti” pentru a prelua controlul asupra teritoriului.

„Republica” lucreaza deja la un tratat de prietenie cu Rusia, care urmeaza, a fi trimis presedintelui rus. Estonia este o fosta republica sovietica, membra NATO si a Uniunii Europene.

spot_imgspot_img