Washingtonul adopta noi sanctiuni contra Phenianului

Trezoreria americana a anuntat vineri sanctiuni ce vizeaza 11 nord-coreeni “agenti ai regimului”, care lucreaza in Rusia, China, Vietnam si Cuba, dar si o societate a Phenianului. Aceste sanctiuni sunt puse pentru?a izola si mai mult regimul comunist ce isi continua programul nuclear si cel de rachete balistice, ilegale din prisma dreptului international, transmite Reuters.
“Sanctiunile de astazi urmaresc perturbarea retelelor si metodelor folosite de guvernul Coreii de Nord pentru finantarea programelor sale ilegale” din domeniul nuclear si al rachetelor balistice, a spus secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, citat de DPA.
Majoritatea celor 11 nord-coreeni supusi noilor sanctiuni sunt manageri de companii care locuiesc in China sau in Rusia, unde lucreaza pentru societati ce obtin materiale, tehnologii si finantari pentru industria nord-coreeana de aparare, arata AFP.
Compania supusa sanctiunilor este Paeksol Trading Corporation, care exporta carbune si minereu de fier in beneficiul regimului nord-coreean.
Statele Unite au cooperat cu China pentru ca Beijingul sa opreasca importul de carbune din Coreea de Nord. Dar Paeksol a continuat sa exporte carbune prin intermediul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *