Weekend cultural austriac la Bucuresti

Cu ocazia Zilei Europei, delegatia Comisiei Europene la Bucuresti organizeaza pentru a doua oara evenimentul Metro Europe. 28 de statii de metrou bucurestene vor fi redenumite dupa numele statelor membre ale Uniunii, Austria fiind numele dat statiei Stefan cel Mare.
Tema din acest an este a 60-a editie a concursului muzical Eurovision, care va avea loc la Viena intre 18 si 23 mai. Astfel ca, de Ziua Europei, va puteti lasa cuceriti de spiritul Eurovision-ului in statia Stefan cel Mare.
Iar in cadrul Festivalului Filmului European, puteti vedea in acest weekend doua filme austriece. “Fisuri in beton” de Umut Dag este programat sambata, 9 mai, la ora 18.45, la Cinema Elvira Popescu.
Al doilea lungmetraj al regizo?rului de origine kurdo-austriaca Umut Dag, elev al lui Michael Haneke, este o puternica drama sociala, o calatorie necrutatoare in lumea tinerilor vienezi de origine straina care risca adesea sa devina delincventi. Ertan, care tocmai a fost eliberat dupa zece ani de inchisoare, vrea sa lase in urma trecutul. Mikhail, care are 15 ani si tocmai a intrerupt scoala, vinde droguri in cluburi pentru a-si finanta productia unui album rap. Cand Ertan il intalneste pe Mikhail, se recunoaste la varsta acestuia si incearca orice pentru a-l salva de la destinul care il asteapta.
Iar duminica, 10 mai, de la ora 19.30, tot la Cinema El?vira Popescu, puteti vedea copro??ductia austriaco-moldo?veneasca …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *