WiFi are acum si standard de roaming

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

IEEE a anuntat finalizarea standardului de roaming pentru WiFi, 802.11r, care permite device-urilor conectate prin WiFi sa treaca de la un access point la altul fara a-si pierde conexiunea.

Standardele din seria 802.11 au fost concepute initial in ideea accesului printr-un singur access point. Ideea de handoff de la un access point la altul era suportat pentru date prin specificatiile 802.11f si IAAP. Acestea insa presupun un delay de 100 ms pentru reasocierea unui access point cu altul, plus cateva secunde pentru a restabili o conexiune autentificata cu noul access point, ceea ce duce la pierderea unui apel telefonic realizat prin VoIP.

IEEE 802.11r, cunoscut si sub numele Fast Basic Service Set Transition, permite stabilirea unei conexiuni securizate si stabilirea parametrilor ce tin de calitatea serviciului cu noul access point inainte de trecerea de la cel vechi, astfel incat tranzitia dureaza practic 50 ms.

Standardul este in lucru de 4 ani, conceptul fiind clarificat inca din 2005, dar abia acum a fost finalizat ca standard. Aparitia acestuia ar putea reprezenta un nou impuls pentru telefoanele si device-urile cu VoIP, ce ar putea concura cu adevarat cu telefonia mobila.

spot_imgspot_img