Wizz Air pune taxe pe bagaje

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Romanii care vor sa-si rezerve un bilet de avion la Wizz Air pentru zborurile planificate dupa 27 octombrie trebuie sa plateasca, incepind de simbata, o taxa pentru fiecare bagaj (inclusiv cel de mina), informeaza compania. Aceasta este de trei euro pe bagaj daca se achita in momentul rezervarii si de sase euro daca se plateste prin call-center sau direct la aeroport.

Totodata, cei care au bagaje mai grele de 20 de kilograme vor plati in continuare opt euro pentru fiecare kilogram ce depaseste aceasta valoare. Suma se adauga la cei trei sau sase euro. Reprezentantii companiei au precizat ca masura nu va impune modificarea actualei reguli care permite accesul la bord cu un bagaj care nu depaseste zece kilograme. Toti pasagerii care au deja rezervari pentru zboruri planificate dupa 27 octombrie nu vor fi taxati.

Compania motiveaza aceasta taxa prin dorinta de a mentine preturile scazute. ?Ne folosim de schimbarea legata de taxarea bagajului pentru a mentine pretul biletelor scazut. Pasagerii care vor calatori numai cu bagaj de mina vor beneficia de preturi mai mici. In acelasi timp, mai putine bagaje aduse la imbarcare vor creste eficienta companiei si ne vor ajuta sa mentinem si chiar sa imbunatatim indicatorul de respectare a programului de zbor?, a declarat directorul de comunicare si relatii publice al companiei, Natasa K?zm?r.

Wizz Air opereaza pe aeroportul din Bucuresti cu sapte curse si pe cel din Tirgu-Mures cu o cursa. In prezent, flota Wizz Air este formata din 11 aeronave Airbus A320. In 2006, Wizz Air a transportat peste trei milioane de pasageri, iar in 2007, numarul pasagerilor va ajunge la 4,6 milioane.

spot_imgspot_img