Yahoo cumpara Zimbra pentru noi functionalitati de e-mail

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Yahoo a anuntat ca va cumpara pentru 350 milioane $ Zimbra, un provider de servicii avansate de e-mail pentru companii de dimensiuni mici si mijlocii, universitati si provideri de internet.

Zimbra ofera numeroase functionalitati de webmail, pe care se presupune ca Yahoo le-ar putea integra in propriul serviciu de e-mail, oferindu-i un avantaj fata de rivalul Gmail de la Google.

Ceea ce ofera Zimbra este o platforma de email, bazata pe un client open-source si componente proprietare pe partea de server. Serviciul include atat un cont de email, cat si aplicatii de calendar si management de contacte, intr-o interfata web, bazata pe AJAX. De asemenea, sunt oferite aplicatii mobile legate de contul de email.

Pe partea de client de email sunt oferite diverse functionalitati mai aparte, precum transformarea fiecarei adrese de strada intr-un link catre Yahoo Maps, indicand locatia respectiva, posibilitatea de a suna cu un singur click la un numar de telefon inclus in email sau faptul ca utilizatorii isi pot reciti offline mailul deja deschis.

Datorita licentei open-source, platforma permite adaugarea de functionalitati specifice nevoilor unui anumit client. Spre exemplu, un retailer online a creat o aplicatie ce permite angajatilor sa urmareasca instantaneu nivelele inventarului produselor mentionate de catre clienti in email-uri, aplicatia fiind legata la software-ul de planificare de resurse al companiei.

Zimbra are la ora actuala 9 milioane de conturi de email pentru un serviciu care necesita un abonament lunar.

spot_imgspot_img