Zaharescu: Grila taxelor locale creste cu 16% si se aplica la toate autoritatile, cu plus/minus 20%

de Alexandru Moise Publicat la: 12.12.2012 19:22 Ultima actualizare: 12.12.2012 19:23

Purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu, a declarat ca nivelul taxelor locale prevazute in grila creste cu 16,05% ca urmare a indexarii cu rata inflatiei pe trei ani si a precizat ca, fata de suma rezultata, autoritatile locale pot decide o crestere sau o scadere intr-o marja de 20%.

El a fost intrebat de jurnalisti, la finalul sedintei de guvern, daca majorarea taxelor si impozitelor locale trebuie aplicata de toate autoritatile locale.
“Peste tot! 16,05 % este indexarea pe ultimii trei ani. Se aplica la absolut toate autoritatile locale. Aceasta ordonanta a fost emisa de Ministerul Finantelor in colaborare cu Ministerul Aministratiei si Internelor”, a spus purtatorul de cuvant.
Zaharescu a fost atentionat de jurnalisti despre faptul ca premierul Victor Ponta a declarat anterior ca aplicarea acestei prevederi nu este obligatorie.
“Eu am spus exact, citand exact din ordonanta”, a subliniat purtatorul de cuvant al Guvernului.
De asemenea, el a precizat ca sub incidenta acestei majorari intra si taxele pentru autovehicule.
Referitor la un alt act normativ care da posibilitatea autoritatilor locale sa majoreze sau sa scada taxele si impozitele locale intr-o marja de 20%, Zaharescu a declarata ca prevederea se aplica la suma rezultata in urma aplicarii indexarii obligatorii de 16,05%.
“Acest plus/minus 20% era in puterea consiliului local al fiecarei primarii. Dau un exemplu foarte clar: la 100 de lei se aplica 16,05%, asta inseamna 116,05. In cazul in care un consiliu local sau consiliu general hotaraste ca ar dori o reducere de 20%, din cei 16,05 se reduce cu 20% sau se mareste. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *