Zango a renuntat la procesul intentat PC Tools

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Zango, o companie controversata producatoare de adware, a renuntat la procesul intentat PC Tools. Decizia a urmat tentativei nereusite a acestora de a obtine un ordin de interdictie care sa impiedice PC Tools sa mai catalogheze programele Zango ca adware. Ambele firme au salutat deznodamantul cazului ca pe o victorie.

Zango produce aplicatii adware si spyware care sunt descarcate odata cu licentele pentru accesarea de jocuri online, materiale video protejate cu DRM si programe ca Zango Messenger. Aplicatiile Zango sunt clasificate ca adware de Symantec , iar McAfee le caracterizeaza ca ?adware downloader?.

Pe site-ul web al companiei Zango acestia se recomanda ca ?dedicati crearii unei Economii de Continut fundamentata pe practici etice si sigure de protejare a informatiilor private ale consumatorilor, oferind in acelasi timp o experienta deosebita in privinta continutului de inalta calitate?.

Continutul oferit de Zango include inregistrari video, jocuri online si screen-savere cu celebritati. Multe materiale sunt oferite cu sprijinul unor companii ca Warner Bros., desi acestia au declarat ca intentioneaza sa nu mai faca afaceri cu Zango.

Zango a actionat in instanta PC Tools in luna mai a acestui an din cauza aplicatiei gratuite Spyware Doctor (inclusa in Google Pack ), si a solicitat acordarea de despagubiri in valoare de 35 de milioane de dolari.

Cererea de emitere a unui ordin de interdictie temporar impotriva PC Tools a fost respinsa pe motiv ca ?este putin probabil ca reclamantul (Zango) sa poata dovedi ca aplicatia software a acuzatului (Pc Tools) a fost nedreapta sau a indus in eroare utilizatorii?.

In aceasta saptamana Zango a renuntat la proces din proprie initiativa si a pretins ca PC Tools a modificat programele sale pentru a nu mai bloca aplicatiile Zango. Totusi, documentele existente la tribunal arata ca PC Tools a modificat Spyware Doctor inca inainte de intentarea procesului, pentru a clasifica programele Zango ca ?aplicatii potential nedorite?. Modificarea a facut ca Spyware Doctor sa nu mai indeparteze automat programele Zango, cum s-ar fi intamplat daca ramaneau clasificate ca aplicatii cu risc ridicat.

PC Tools a anuntat ca in acest mod s-a putut evita un proces ridicol fara a face nicio concesie. ?Se pare ca Zango a realizat ca nu vor avea castig de cauza in aceasta problema si au retras cazul? a declarat Simon Clausen, director executiv al PC Tools. ?Consideram ca acest caz nu ar fi trebuit sa ajunga sa fie judecat. Rezultatul constituie un mesaj clar ca PC Tools nu isi va schimba clasificarile programelor ca rezultat al amenintarilor cu actiuni in justitie?.

spot_imgspot_img