Zeci de solicitanti de azil afgani au fost expulzati din Germania

Germania a expluzat, miercuri, un prim grup de solicitanti de azil. Cei 38 de afgani au ajuns, miercuri, in Kabul, in virtutea acordului incheiat de?guvernele de la Berlin si Kabul in luna octombrie, informeaza Reuters, citat de Agerpres.
“Era dimineata devreme si dormeam atunci cand patru politisti au venit la mine acasa si m-au arestat. Nu am avut timp sa-mi iau telefonul mobil, laptopul si alte haine””, a declarat unul dintre afganii repatriati, Ali Madad Nasiri, care a adaugat ca a trait trei ani in Germania.
Ei au fost inregistrati de oficiali locali la Kabul inainte de a se deplasa in regiunile de origine din Afganistan. Afganii au devenit in 2016 al doilea mare grup de solicitanti de azil in Germania, dupa sirieni, potrivit datelor Biroului federal german de statistica (Destatis).

Acordul incheiat de guvernele german si afgan in luna octombrie a provocat proteste in mai multe orase germane in ultimele saptamani, organizatiile pentru apararea drepturilor omului sustinand ca Afganistanul inca nu este o tara sigura si ca, in aceste conditii, solicitantii de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *