Zeci de tone de vin contrafacut, vandut in Capitala.

Politistii bucuresteni au constatat, in urma unor descinderi, ca sase societati comercializau in 11 puncte, deschise in patru en-gros-uri din Capitala, zeci de tone de vin contrafacut, ambalat in peturi, firmele neinregistrandu-si in contabilitate operatiunile comerciale.
Politia Romana precizeaza, intr-un comunicat de presa de duminica, faptul ca 86 de infractiuni, dintre care 45 de evaziune fiscala, au fost depistate de politistii structurilor de investigare a fraudelor, in ultima saptamana, iar in urma unei actiuni desfasurate de ofiterii Directiei de Investigare a Fraudelor si politisti ai Politiei Capitalei a fost identificate mai multe societati comerciale care au comercializat, in cursul acestui an, 10,1 tone de vin contrafacut, potrivit Mediafax.
Actiunile politienesti s-au desfasurat in perioada 9 – 15 iunie.
Politistii au depistat 45 de infractiuni de evaziune fiscala, zece inselaciuni in relatiile comerciale, opt falsuri in inscrisuri, sapte infractiuni la Legea 86/2006 privind Codul Vamal, patru infractiuni la Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, 3 infractiuni de delapidare si trei la Legea 656/2002 privind spalarea banilor.
Pentru comiterea acestor fapte sunt suspectate 78 de persoane, cinci dintre acestea fiind cercetate in stare de retinere sau arest preventiv.
De asemenea, 16 persoane sunt cercetate in 14 dosare complexe, faptele comise avand urmari deosebit de grave prin cuantumul prejudiciului sau al numarului mare de persoane implicate.
In urma unei actiuni, desfasurate in mai multe en-grosuri din Capitala, de ofiterii Directiei de Investigare a Fraudelor din IGPR si politisti ai DGPMB, au fost identificate mai multe societati comerciale care au comercializat, in cursul acstui an, 10,1 tone de vin contrafacut.
In zilele de 14 si 15 iunie, ofiteri din cadrul Directiei de Investigare Fraudelor – IGPR si politisti bucuresteni au efectuat o actiune in patru en gros-uri din municipiul Bucuresti, pentru prevenirea si descoperirea infractiunilor sau a altor ilegalitati ce se comit in domeniul producerii si comercializarii produselor viticole.
La actiune, alaturi de politistii de investigare a fraudelor au participat si …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *