Ziaristi instariti si ziaristi modesti vor sa devina parlamentari

Desi mai multe nume celebre, precum Denise Rifai, au refuzat sa candideze, in aceste alegeri s-au implicat si jurnalisti mai mult sau mai putin cunoscuti.
Pe listele USR sunt mai multi jurnalisti, insa acestia au avut castiguri modice. In schimb, patronul Evenimentului Zilei, Dan Andronic, are o avere impresionanta, insa cei mai multi bani au fost plasati in Evenimentul Zilei.
Potrivit declaratiei de avere depuse de acesta, care candideaza pentru PMP in judetul Giurgiu, a imprumutat Editura Evenimentul Zilei si Capital cu peste 1,6 mi?lioane de euro. Pe de alta parte, el are datorii de 2,3 milioane de euro. O suma de 1,9 milioane de euro a fost imprumutata de la compania Strategicom, la care Dan Andronic este actionar cu 30%. Suma de 400.000 de euro a fost imprumutata de la o persoana fizica pe care jurnalistul nu o identifica. In 2015, principalul sau venit a constat in dividendele firmei sale de consultanta: 107.000 lei pentru el, 122.000 pentru sotia sa.
In 2011, cand a preluat, oficial, Evenimentul Zilei, Dan Andronic declara ca doreste sa se retraga din consultanta si sa se ocupe doar de jurnalism. In plus, Andronic mai are patru apartamente si doua terenuri agricole, dintre care unul de 6,5 hectare la Racari, in Dambovita.
Tot pentru PMP candideaza un alt fost …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *