Așa se face că prețurile au explodat – Capital

Acuzații dure la adresa premierului! Pe Cîțu nu-l interesează Autostrăzile Moldovei

PSD Iași a trimis un comunicat de presă în care menționează că acum două luni a solicitat oficial premierului să își asume termene clare pentru realizarea autostrăzilor Moldovei.

Cu toate acestea, spune PSD Iași, nu a primit niciun răspuns nici până în acest moment. Social-democrații mai spun că această solicitare a fost făcută pentru că românii din Moldova au nevoie de o asumare de la cel mai înalt nivel cu privire la realizarea autostrăzilor A7 și A8.

Premierul este ocupat cu altceva

Senatorul Maricel Popa a precizat că, în timp ce românii au nevoie să știe ce se întâmplă cu cele două autostrăzi, Florin Cîțu este ocupat cu campania electorală din partid, fără a se gândi la problemele românilor.

”Cîțu este interesat să demită miniștrii din propriul partid dar care îl susțin pe Orban, este preocupat să aloce fonduri discreționar către cei care îl susțin la conducerea PNL, dar nu pare deloc interesat să muncească pentru români! Așa se face că prețurile au explodat, salariile scad, cursul leu-euro atinge record după record fiind foarte aproape de cinci lei/euro, iar fondurile europene întârzie să fie atrase în țară!”, spune senatorul social-democrat.

Este nevoie de dezvoltare

În comunicatul de presă este explicat faptul că regiunea de Nord-Est are nevoie de dezvoltare, subliniind că prin Planul Național de Redresare și Reziliență există și o parte din sursele de finanțare.

”Este nevoie de o strategie coerentă pentru ca A7 și A8 să aibă finanțările necesare pentru a fi realizate, iar această strategie trebuie să fie asumată de un premier aplecat spre problemele oamenilor!”, spune acesta.

Se mai precizează că există probleme majore în ceea ce privește realizarea documentației pentru capetele montane ale A8 Ungheni-Iași-Târgu Mureș.

”Pentru noi, ieșenii, aceasta ar fi o altă lovitură, după ce guvernanții nu au prins în PNRR partea de autostradă care ar traversa județul de la Est la Vest, Ungheni – Iași – Pașcani. De altfel, singura porțiune de autostradă propusă spre finanțare prin PNRR care trece prin județ este cea din A7, care face legătura, pe lângă Pașcani, spre județul Suceava. Însă, Planul Național de Redresare și Reziliență al României nu a fost încă aprobat de autoritățile europene, avizul urmând a fi dat undeva în toamnă, dacă guvernanții reușesc să realizeze o documentație coerentă, în acord cu prevederile Comisiei Europene. ”, mai spune Maricel Popa.

PSD Iași mai spune că lipsa finanțărilor concrete pentru autostrăzi se traduce și printr-o incapacitate a liderilor locali de a promova proiectele Iașului.

”Un județ în care principalii vectori de imagine ai PNL, primarul Mihai Chirica și președintele CJ Costel Alexe, au dosare penale și au devenit total nefrecventabili are șanse mici să aibă un cuvânt de spus la împărțirea fondurilor pentru investiții majore.”, se arată în comunicat.

Sursa foto INQUAM / George Calin

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *