Atacatorul din Germania care a ucis în iunie 3 persoane și a rănit alte 6 a fost trimis la un spital psihiatric – International

Autorul atacului cu cuțit din Würzburg, din luna iunie, în care au murit trei femei și au fost rănite alte șase persoane a fost trimis la un spital spihiatric, au spus anchetatorii germani, relatează Euronews.

Experții au concluzionat că somalezul în vârstă de 24 de ani e posibil să nu poată fi tras la răspundere pentru acțiunile sale.

Suspectul a fost împușcat în picior de poliție și arestat după ce a ucis trei femei și a rănit alte șase persoane – inclusiv un copil de 11 ani – pe 25 iunie în timpul unui atac în fața unui maazin din Wurzburg.

Anchetatorii au declarat după atac că este probabilă o motivație extremistă, deoarece martorii au zis că bărbatul a strigat de două ori „Allahu akbar” și s-a referit la „jihad” după arestarea sa.

Dar poliția și procurorii din München au declarat marți că nu au găsit materiale de propagandă sau extremiste după analizarea telefoanelor sale.

Nu au existat indicii că ar mai fi fost cineva implicat sau ar fi știut despre atac, au adăugat ei.

Experții în deradicalizare și islam încă evaluează „dacă și în ce măsură convingerile religioase ale suspectului ar fi putut juca un rol” în atac, se arată într-o declarație.

Suspectul a fost dus imediat după înjunghieri la închisoare, dar o instanță locală a dispus săptămâna trecută să fie mutat provizoriu la un spital de psihiatrie după ce o evaluare a experților a ridicat îndoieli cu privire la posibilitatea de a-l trage la răspundere.

El a fost internat marți în spital și un raport de expertiză final “va dura ceva timp”, au spus anchetatorii.

Citește și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *