Atacatorul din Grădina Botanică din Craiova, elev la Colegiul Militar, declarat apt la toate testătile psihologice / Și-a înjunghiat victimele cu un cuțit de vânătoare

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Băiatul de 17 ani care a ucis o fată de 14 ani și a rănit extrem de grav un tânăr de 20 de ani în Grădina Botanică din Craiova era elev în clasa a XI-a la Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”, nefiind înregistrat cu abateri disciplinare grave, conform reprezentanților Ministerului Apărării, citați de Oltenia TV. Mai mult, el fusese declarat apt la toate testările psihologice. Băiatul și-a atacat victimele cu un cuțit de vânătoare.

Masina de politieFoto: Adrian Ilincescu/ HotNews.ro

Potrivit sursei citate, băiatul de 17 ani a fost admis în Colegiul Național Militar ,,Tudor Vladimirescu” din Craiova în anul 2020 și se afla în vacanța de vară.

  • „Pe parcursul celor trei ani de studii în instituția noastră, elevul a avut rezultate bune la învățătură, a absolvit ultimul an de studii, respectiv clasa a XI-a, cu media 7,67, nefiind înregistrat cu abateri disciplinare grave.
  • A fost declarat apt în urma testărilor psihologice desfășurate în cadrul proceselor de selecție, conform baremelor în vigoare pentru admiterea în învățământul militar liceal.
  • Conducerea instituției de învățământ va pune la dispoziția autorităților care desfășoară cercetările penale toate datele și informațiile necesare. În paralel, a fost numită o comisie internă pentru cercetarea împrejurărilor în care s-a produs acest incident grav”, a transmis Ministerul Apărării Naționale, citat de Oltenia TV.

Tânărul și-a atacat victimele cu un cuțit de vânătoare

Atacul a avut loc marți după-amiază, în jurul orei 16.00, când fata de 14 ani și tânărul de 20 de ani erau la alergat în Grădina Botanică din Craiova. La un moment dat, băiatul în vârstă de 17 ani – care nu îi cunoștea – s-a apropiat de ei și a început să o fixeze cu privirea pe fată.

Tânărul de 20 de ani ar fi sărit în apărarea fetei, întrebându-l de ce se uită atât de insistent. A urmat un schimb de replici, iar agresorul a scos un cuțit și l-a înjunghiat de mai multe ori pe tânărul de 20 de ani. Fata a intervenit și ea și a încercat să îi despartă, însă atacatorul s-a năpustit asupra ei și a înjunghiat-o și pe ea de mai multe ori.

În urma atacului, fata și-a pierdut viața, iar tânărul de 20 de ani a fost grav rănit, fiind în stare critică la terapie intensivă.

După ce i-a înjunghiat pe cei doi tineri, băiatul de 17 ani a plecat, lâsându-i într-o baltă de sânge. După câteva minute un trecător a descoperit trupurile victimelor într-o baltă de sânge și a sunat la 112. La scurt timp, atacatorul a fost prins.

Potrivit Oltenia TV, băiatul i-a atacat pe cei doi tineri cu un cuțit de vânătoare, care a fost găsit apoi asupra sa. Victimele au suferit multiple răni în zona toracelui, gâtului și mâinilor.

Atacatorul, oprit de polițiștii locali înainte de atac

Băiatul fusese oprit înainte de atac de o patrulă a Poliției Locale din Grădina Botanică, polițiștii observând că avea un comportament neobișnuit.

Incidentul a avut loc în jurul orei 16.00, la aproximativ 10 minute după ce agresorul ar fi stat de vorbă cu patrula Poliției Locale, conform Oltenia TV. Tânărul a fost observat în zona statuilor aflate în interiorul labirintului de gard viu, acesta având un scurt dialog cu polițiștii locali, discuțiile fiind observate și de două tinere care ascultau muzică pe o bancă din apropiere.

Conform declarațiilor date de agresor, el nu se cunoștea cu victimele, fiind un conflict spontan. El a fost prins de polițiști la intersecția străzilor Obedeanu cu Craiovița, oamenii legii având semnalmentele acestuia de la patrula Poliției Locale Craiova.

spot_imgspot_img