FOTO VIDEO Exercițiu militar în Marea Neagră: Scafandrii români, împreună cu militari străini, s-au antrenat la mare adâncime și în luptă contra minelor

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Forțele Navale Române au condus în aceste zile exercițiul militar „Eurasian Partnership MCM DIVE” în Marea Neagră. Peste 300 de militari și scafandri români și 50 de militari străini din Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Statele Unite ale Americii și Turcia s-au antrenat în lupta împotriva dispozitivelor explozive improvizate și contra minelor.

Scafandru care sare în Marea Neagră dintr-un elicopter al ArmateiFoto: Fortele Navale Romane

La exercițiul „EP MCM DIVE 23”, Forțele Navale Române participă cu Puitorul de mine și plase 274 „Viceamiral Constantin Bălescu”, Dragorul maritim 30 „Sublocotenent Alexandru Axente”, Nava maritimă de sprijin și intervenție cu scafandri „Grozavul”, Nava rapidă de scafandri „Venus”, două remorchere de radă și port, două ambarcațiuni rapide de tip RHIB, un centru de analiză și evaluare a datelor pentru lupta antimină, o echipă de meteorologie și oceanografie (METOC), două detașamente de scafandri de luptă EOD (Explosive Ordnance Disposal), un detașament de scafandri de mare adâncime, o echipă de poliție militară și un elicopter IAR-330 Puma Naval.

Forțele Aeriene Române participă cu un elicopter MEDEVAC de la Baza 57 Aeriană „Mihail Kogălniceanu”, un elicopter IAR-330 și două avioane IAR-99.

„Exercițiul „EP MCM DIVE 23” contribuie la creșterea nivelului de instruire în domeniile de luptă împotriva dispozitivelor explozive improvizate și contra minelor, precum și la consolidarea interoperabilității dintre forțele participante. Totodată, desfășurarea exercițiului are rolul de a dezvolta relațiile dintre Forțele Navale Române și militarii forțelor navale și gărzilor de coastă implicate în activitățile de instruire conduse de Centrul de Scafandri din Constanța”, transmit Forțele Navale.

Fotografii realizate de Ella Moroiu

Fotografii realizate de Forțele Navale Române

spot_imgspot_img