Atenționare hidrologică pentru Harghita. Posibile viituri și inundații locale

O atenționare hidrologhică de cod galben pentru fenomene imediate a fost emisă aștăzi de specialiști pentru intervalul orar 09:30 – 14:00.

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Trotuș –  bazin superior si afluenți bazin mijlociu și inferior, județele Harghita, Bacău, Neamț, Covasna și Vrancea.

Fenomenele se pot produce cu intensitate și probabilitate mai mare pe unele râuri mici din bazinele hidrografice: Ciobănuș.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea evoluţiei situaţiei hidrometeorologice în conformitate cu „Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de fenomene hidrometeorologice periculoase având ca efect producerea de inundații, secetă hidrologică precum și incidente/accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale ale cursurilor de apă și poluări marine în zona costieră.”

Sursa: Ziar Harghita.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *