ATP: Schimbarea din calendar care l-ar fi bucurat pe Roger Federer în carieră – Tenis

Oficialii ATP iau tot mai serios în considerare o modificare importantă pentru circuitul mondial: este vorba despre apariția unui nou turneu de categorie Masters.

Conform spuselor lui Andrea Gaudenzi, președintele ATP, este vorba de o competiție din categoria “1000” care să aibă loc pe iarbă.

Turneul ar fi unul pregătitor pentru Wimbledon și ar fi găzduit de Marea Britanie.

În prezent, în calendarul ATP există 9 turnee Masters: trei dintre ele se joacă pe zgură (Monte Carlo, Madrid și Roma) și alte șase pe hard (Indian Wells, Miami, Canada (Toronto/Montreal), Cincinnati, Shanghai, Paris).

Nu a existat însă vreodată un turneu din această categorie pe iarbă.

Competițiile pregătitoare pentru Wimbledon sunt doar “ATP 500” și “ATP 250” și au loc în Germania, Marea Britanie și Olanda.

“Personal, îmi place ideea de a avea un turneu ATP Masters 1.000, în săptămâna de la Queen’s şi Halle. Este ceva ce am propus partenerilor noştri şi consiliului” – Andrea Gaudenzi, citat de The Times.

“Îmi place conceptul unui Masters 1.000 puternic înainte de Wimbledon. Avem un Grand Slam pe iarbă, însă nu un turneu Masters 1.000. Evident, propunerea va trebui să fie discutată de toată lumea, dar acesta ar putea fi un mod de a aduce un mare eveniment în Marea Britanie”, a adăugat preşedintele ATP.

În clasamentul titlurilor Masters câștigate în carieră conduce Novak Djokovic (36), sârbul fiind urmat de Rafael Nadal (35) și Roger Federer (28).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *