Școala auto moto București – Învață să mergi cu motocicleta

Dorința fiecărui motociclist începător este de înțeles. Își dorește să sară imediat în șa și să zboare liber. Dar sfatul nostru pentru tine, este să nu te grăbești, ci să te înscrii mai întâi la şcoala auto moto București. Motocicleta este considerată un mijloc de pericol crescut. Dacă mașinile cu patru roți nu ascultă întotdeauna șoferul, atunci motocicleta care are doar două roti, trebuie stăpânită pe deplin. Învățarea de a merge pe motocicletă, necesită cursuri de conducere și o atenție maximă și precauție din partea motociclistului.

Cum să mergi cu motocicleta?

Înainte de a intra în trafic, de a deveni parte a acestuia, de a te obișnui cu străzile aglomerate, ar fi bine să stăpânești bine motocicleta și mai mult, să o simți. Motociclistul trebuie să știe să se comporte, dacă are două roți, cu ce forță să apese pedalele. Abilitățile de conducere trebuie dezvoltate până la automatizare, deoarece, acest lucru îți va spori siguranța în situații neprevăzute.

Un motociclist cu experiență are nevoie de cască, ochelari de protecție și mănuși, precum și pantaloni robuşti și o jachetă din țesătură antivânt pentru a nu îngheța în timp ce conduce la viteze mari.

Repere de conducere motociclete

Pentru a merge cu motocicleta în siguranță, trebuie mai întâi să înveți cum să mergi corect. De obicei, ghidonul este reglat astfel încât, corpul să se aplece ușor înainte și genunchii să strângă rezervorul de combustibil. În ciuda faptului că arată mai corect, a sta cu spatele drept, nu este o poziție sigură din cauza asperității drumului.

Este mai bine ca motocicliștii începători să înceapă să conducă fără a porni motorul și să aleagă o zonă deschisă pentru accelerație. În timpul școlii de șoferi, este recomandat să înveți accelerația. Învață să accelerezi treptat, reducând din ce în ce mai mult alunecarea ambreiajului.

Așează-te pe motocicletă cu piciorul drept sprijinit pe sol și piciorul stâng liber pentru a schimba vitezele. Apoi determină punctul de fixare a ambreiajului, acest lucru se face prin coborârea lentă a manetei. Veți simți momentul în care motocicleta este gata să accelereze și data viitoare cobori maneta până în acest punct. Este timpul să adăugați o treime din combustibil și când motocicleta începe să se miște, eliberează încet ambreiajul. Acum poți adăuga viteză și te poți bucura de plimbare. Este incitant, nu-i așa? Dar, pentru a merge cu motocicleta ai nevoie și de un permis, pe care îl poți obține la școala auto moto București.

Pot conduce fără permis?

Dacă ești oprit în timp ce conduci fără permis, va trebui să plătești o amendă și motocicleta ta va fi confiscată. Doar proprietarii de categoria A pot conduce acest vehicul. Poți obține și tu un astfel de permis, dacă vei face cursuri la şcoala auto moto București.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *