Au pariat pe data alegerilor. Premierul britanic Sunak, „incredibil de supărat” pe unii colegi

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Premierul britanic Rishi Sunak s-a declarat „incredibil de supărat” când a auzit că trei dintre colegii săi de partid sunt anchetați pentru că ar fi plasat pariuri pe anunțarea anticipată a alegerilor generale, potrivit Reuters.

Rishi Sunak, Foto: Profimedia Images

Rishi Sunak, Foto: Profimedia Images

Într-o altă zi haotică pentru conservatorii aflați la guvernare, directorul de campanie al partidului și-a luat un concediu, legat de o investigație în legătură cu pariurile plasate pe data votului înainte de a fi anunțat.

„Am fost incredibil de supărat să aflu despre aceste acuzații. Este o chestiune cu adevărat gravă. Este corect ca ele să fie investigate în mod corespunzător”, a declarat Sunak în timpul unei dezbateri televizate. „Vreau să fiu foarte clar că, dacă cineva a încălcat regulile, ar trebui să se confrunte cu toată puterea legii”.

Sondajele de opinie indică faptul că Marea Britanie este pe cale să aleagă un guvern laburist de centru-stânga condus de Keir Starmer, punând capăt celor 14 ani de guvernare a conservatorilor, iar unele sondaje au sugerat că partidul lui Sunak s-ar putea îndrepta spre o înfrângere istorică.

Acuzațiile potrivit cărora un al doilea candidat conservator ar fi fost investigat de către autoritatea britanică de reglementare a jocurilor de noroc și ar fi încercat să profite de pe urma cunoștințelor politice cu privire la momentul alegerilor reprezintă cel mai recent eșec în eforturile șovăitoare ale lui Sunak de a rămâne în Downing Street.

BBC spune că este vorba de Laura Saunders, care candidează pentru a fi deputat pentru Bristol North West, și a precizat că soțul ei, directorul de campanie Tony Lee, a fost, de asemenea, investigat.

spot_imgspot_img