Autoritățile din România se implică pentru reunirea familiei Furdui din Germania – Capital

Potrivit ziarulromanesc.de, autoritățile din România se implică activ pentru reunirea familiei Furdui, mai exact părinții și cei șapte copii minori, deţinători exclusivi ai cetăţeniei române.

În ceea ce privește delegaţia parlamentară ajunsă în Germania, aceasta a fost compusă din senatorul Titus Corlăţean, preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului şi deputatul Ben-Oni Ardelean, vicepreşedintele Comisiei pentru politică externă a Camerei Deputaţilor.

Potrivit sursei citate, în prima parte a vizitei au fost prezenţi, pentru susţinerea misiunii în cadrul contactelor avute la nivel de land, o serie de reprezentanţi ai asociaţiilor şi comunităţilor româneşti din Germania, Franţa şi Italia, precum şi înalţi reprezentanţi ai bisericii creştine evanghelice din care face parte familia Furdui, atât din România, cât şi din Germania şi Europa de Vest.

De menționat este faptul că, programul a inclus contacte oficiale cu autorităţi ale guvernului şi Parlamentului landului menţionat, responsabili politici şi ai administraţiei din districtul în care locuieşte familia, responsabili cu competente în materie de protecţia minorilor, la nivel local şi la nivelul landului în care îşi are familia reşedinţa, precum şi întâlniri cu părinţii, comunitatea românească din regiune şi comunitatea religioasă. Totodată, a inclus la Berlin întâlniri cu înalţi reprezentanţi ai Ministerului Afacerilor Externe din Germania şi ai Bundestag-ului.

Autorităție din România au făcut toate demersurile necesare

Având mandatul Parlamentului României, cei doi oficiali români au întreprins o serie de demersuri necesare şi fundamentate în baza evaluărilor şi informaţiilor obţinute pe diverse canale, pentru a susţine reunificarea familiei prin readucerea copiilor la părinţi.

Totodată, au fost prezentate argumente de natură factuală, juridice şi politice în acest sens, având în vedere normele şi bunele practici în dreptul internaţional şi faptul că familia este deţinătoare exclusiv a cetăţeniei române.

Totodată, misiunea parlamentară a prezentat argumente obiective care să sprijine ideea că măsura de preluare temporară a copiilor de către Jugendamt (autoritatea germană pentru protecţia copilului) este în mod clar disproporţionată. Totodată, cei doi parlamentari au semnalat în mod direct autorităţilor o serie de elemente preocupante în legătură cu gestionarea cazului menţionat de către Jugendamt, care ridică serioase semne de întrebare asupra caracterului obiectiv al unora din deciziile adoptate.

În ceea ce privește situația familiei Furdui, autoritățile române prezente în Germania au salutat  caracterul constructiv şi fundamentat pe deschidere şi bună credinţă, în baza elementelor de drept naţional şi internaţional, precum şi pe baza relaţiilor bilaterale solide între România şi Germania, al modului cu care au avut loc contactele cu autorităţile federale de la Berlin şi de land, la Hanovra.

Totodată, potrivit sursei citate, delegația parlamentară a arătat un regret la adresa unei serii elemente importante inadecvate constatate în gestionarea cazului la nivel local. În acest sens, cei doi parlamentari urmează să prezinte un Raport conducerii Parlamentului României, cât şi autorităţilor guvernamentale pentru continuarea şi finalizarea cu succes a obiectivului de reunificare a familiei Furdui, părinţii şi cei 7 copii.

De asemenea, misiunea adresează mulţumiri pentru colaborarea cu asociaţiile românilor din afara ţării şi a cultelor evanghelice menţionate, din România şi diasporă. Totodată, transmite aprecierea pentru modul corect instituţional al colaborării cu Ministerul Afacerilor Externe din România şi respectiv din Germania.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *