Avantaje si dezavantaje ale epilarii acasa cu laser

epilare cu laser ipl

Unele trucuri de frumusete pe care le poti face singur acasa merita incercate. Poti economisi timp si bani vopsindu-ti singur radacinile sau pensandu-ti sprancenele in confortul baii tale. Dar epilarea cu laser?

Procedura era disponila doar in cabinetul dermatologului, dar, de curand, poti cumpara mici dispozitive pentru a-ti indeparta singur parul.

Dar, inainte de a-ti lua adio de la aparatul tau de ras, afla ce are de spus dermatologul Rachel Ward despre siguranta si eficienta acestor aparate.

Epilarea permanenta

Aparatele de epilat cu laser functioneaza prin omorarea foliculului de par. Dar parul creste in cicluri si laserul distruge  doar foliculii dintr-un ciclu activ de crestere. Asa ca este nevoie de mai multe tratamente, la distanta de o luna, pentru a impiedica definitiv crsterea parului.

Pentru unii, epilarea permanenta nu este in intregime “permanenta”. Poti avea nevoie de tratament de intretinere in fiecare an pentru a impiedica firele de par sa creasca.

Procedura nu este ieftina. O epilare definitiva profesionala poate costa cateva sute de dolari pe sedinta si poate fi nevoie de sase sedinte (sau mai multe) pentru a indeparta fiecare folicul. Costul se poate ridica la mai mult de o mie de dolari numai pentru linia bikinilor.

epilator ipl

Intre timp, ai putea comanda un epilator cu laser pentru acasa pentru un pret de aproximativ 400$- 500$. La prima vedere,  pare o investitie mai buna. Dar sunt cateva lucruri aspura carora Dr. Ward atrage atentia. Detalii gasesti pe epilatoripl.ro.

Epilarea permanenta facuta acasa – avantaje si dezavantaje

Exista doua tipuri de dispozitive pentru indepartarea parului. Unul este un laser adevarat si celalalt foloseste lumina intensa pulsata. Ambele indeparteaza parul si ambele sunt mai putin puternice decat dispozitivul pe care il vei gasi in cabinetul dermatologului, explica Dr. Ward.

Asta este si bine si rau. Pe de o parte, mai putina putere inseamna mai putina responsabilitate. Aceste dispozitive sunt sigure, pentru ca amatorii sa le foloseasca acasa, asa ca nu va trebui sa te ingrijorezi ca te vei parli in numele unei pieli fine (Totusi, asigura-te ca vei urma exact instructiunile – pentru ca este un laser).

Mai putina putere inseamna mai putina eficacitate: modelele proiectate pentru a fi folosite acasa nu functioneaza la fel de bine ca cele profesionale.

Mai   multe dezavantaje: este greu sa acoperi o portiune intinsa – cum ar fi un picior intreg – cu un dispozitiv mic, spune Dr. Ward. Si pot sa nu fie suficient de puternice pentru a elimina tot parul. “Dupa mai multe sedinte vei vedea ca se reduce cantitatea de par – dar probabil ca  nu o sa fie o reusita deplina”, zice ea.     

De ce sa incerci acasa o epilare definitiva cu laser?

Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale epilarii definitive acasa cu laser? Instrumentele functioneaza doar pentru o gama restransa de tipuri de par si culori ale pielii. Laserele zero sunt pentru pigmentii din foliculul firului de par si sunt eficiente doar atunci cand este contrast mare intre culoarea pielii si cea a parului. Asta inseamna ca dispozitivele  sunt recomandate pentru  cei cu piele deschisa la culoare si par inchis.

La cei cu piele mai inchisa la culoare exista riscul sa apara arsuri – desi, pentru a preveni asta, multe dispozitive pentru acasa au senzori care le impiedica sa actioneze pe pielea mai inchisa.

Daca nu ai combinatia de piele deschisa- par inchis la culoare, laserele profesionale sunt singura optiune. “ Laserele pe care le folosim in cabinetul dermatologic sunt mai sofisticate si pot fi folosite la pacienti cu diferte tipuri de piele.”, spune Dr. Ward.

Siguranta in ceea ce priveste epilarea cu laser.

Daca ai tipul potrivit de par si de piele, dispozitivele sunt destul de sigure pentru a le incerca, spune Dr. Ward. Dar este important sa le folosesti corect.

Nu le folosi:

  • In apropierea ochilor   (este in regula pe buza superioara).
  • Peste tatuaje sau zone pigmentate, inclusiv alunite..
  • In  zona genitala (dar poti, in mod sigur, sa trasezi linia bikinilor).

Cand faci socoteala, ia in considerare si faptul ca dispozitivele pentru acasa pot avea o durata de viata limitata a bateriilor sau contin mici cartuse care trebuie inlocuite, spune Dr. Ward. Si nu conteaza cat de des le folosesti, caci poti sa nu obtii niciodata o eliminare completa a parului.

“Depinde de fiecare persoana in parte, dar epilarea definitiva profesionala cu laser  este mai buna in raport cu banii investiti,” zice ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *