Avantajele citirii cartilor de dezvoltare personala

Citirea cartilor este considerata una dintre cele mai benefice activitati intelectuale. Oamenii care se complac in obisnuinta de a citi carti sunt, de obicei, considerati ca fiind o clasa alfabetizata si intelectuala a societatii.

Diferitelor persoane le place sa citeasca diferite carti care se potrivesc cu personalitatile, preferintele si aspiratiile lor. Unora le place sa citeasca despre spiritualitate, unii despre politica, unii despre afaceri, unii despre romantism, unii despre parenting, unii despre fictiune, iar unii le place sa se plimbe in trecutul istoric. In ciuda diversitatii in obiceiurile de lectura ale oamenilor, exista multi cititori avizi de carti care adora sa citeasca carti pe subiectul „dezvoltare personala”.

Exista o multitudine de carti dezvoltare personala interesante si majoritatea sunt printre cele mai vandute carti din toate timpurile, care vorbeste despre popularitatea acestui gen in randul cititorilor de carti. Popularitatea cartilor de ajutor de sine nu este un moft. Exista o justificare perfect justificata in spatele acestei popularitati, care este faptul ca cartile de ajutor de sine pot si au transformat vietile, sau cel putin unele aspecte ale vietii, a milioane de oameni de pe glob.

Exista mai multe avantaje ale citirii cartilor de dezvoltare personala. Primul si in primul rand beneficiu al citirii cartilor de dezvoltare personala este experienta care il pune pe cititor pe un drum catre unde poate citi, exersa strategiile invatate si aduce imbunatatiri in viata lor fara a fi nevoiti sa le ceara ajutor altora. Astfel, daca citim, invatam si decidem sa ne cream propriul plan de viata si facem cu atentie lucrurile necesare care ne pot face mai buni, ne putem indeplini obiectivele si ne putem imbunatati in mod semnificativ viata.

Citirea cartilor de dezvoltare personala poate, de asemenea, sa creeze un sentiment mai mare de incredere intr-o persoana – in timp – care ii poate ajuta sa iasa din aproape orice situatie provocatoare, fara a apela la ajutorul celorlalti. Un alt beneficiu al cartilor de dezvoltare personala este acela ca unul dezvolta atitudinea dificila din punct de vedere mental de a se baza pe sine, si dezvolta abilitatile de abordare si dezlegare a nodurilor din viata de zi cu zi.

Exista o multitudine de carti de sine despre aproape toate aspectele imaginabile ale vietii. Una dintre cele mai bune carti de dezvoltare personala din toate timpurile este The 7 Habits of Highly Effective People de Stephen R. Covey. Aceasta carte a transformat practic viata si atitudinile a milioane. Cartea evidentiaza trasaturile si obiceiurile care se regasesc la oameni extrem de eficienti si invita pe altii sa le invete si sa le stapaneasca. Aceasta este o carte despre dezvoltare personala pe care trebuie sa o cititi absolut.

O alta carte faimoasa de pe raftul de dezvoltare personala este Awaken the Giant Within de Anthony Robbins. Cu totii avem vise, dar putini au forta de a face masurile necesare pentru atingerea acestor obiective si de aici aceasta carte vine la indemana. Forteaza cititorul sa faca acel pas important pentru realizarea obiectivelor.

Multi dintre noi descoperim ca suntem pierduti si nu stim de fapt care este scopul vietii noastre. Celebra carte Man’s Search for Meaning de Viktor E. Frankl abordeaza aceasta intrebare si clarifica mintea despre cum sa aiba o viata semnificativa.

Fiintele umane sunt animale sociale, iar una dintre cele mai importante abilitati cerute de o persoana este sa aiba succes in a fi sociala. Cartea clasica de dezvoltare personala, apreciata de critica, How to Win Friends & Influence People de Dale Carnegie, abordeaza problemele cu care oamenii se confrunta de obicei in procesul social si ajuta cititorul sa inteleaga mai bine secretele influentarii altora si extinderii cercului social.

Pe scurt, avantajele vaste ale citirii cartilor de ajutor auto nu pot fi toate rezumate intr-un articol scurt ca acesta. Voi spune, totusi, citirea si beneficierea de carti de dezvoltare personala inseamna despre invatarea, aplicarea si luarea unei masuri rapide. Va incurajez sa faceti un efort pentru a intra in obisnuinta de a citi carti de ajutor personal pentru a experimenta adevaratele avantaje transformatoare si imbogatitoare ale vietii acestor carti. Speram ca, ca urmare a faptului ca veti face acest lucru, si dvs. puteti atinge potentialul cel mai mare si cel mai implinitor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *